Huonekasvit

Tunnetko joulukukat? Katso 8 ihanaa silmäniloa – mikä on sinun suosikkisi?

Joulutähti, hyasintti ja amaryllis ovat suosituimmat joulukukat, mutta tunnelmaa tuovat myös muut kukat, kuten atsalea, jouluruusu, tulilatva, hortensia ja kielo.

Joulukukat kaunistavat kodin. Joulukukkien hoito on helppoa: säännöllinen kastelu riittää, lannoituksesta ei tarvitse huolehtia.

Lue myös: Jouluiset kukka-asetelmat koristavat kodin

Joulutähti on joulukukkien ikisuosikki

Joulutähti on suosittu joulukukka

Joulutähden kukinta kestää pitkään ja oikein hoidettuna joulutähdestä on iloa pitkälle kevääseen. Hyvä joulutähti on matala ja tuuhea. Kotona joulutähti kannattaa sijoittaa valoisaan ja lämpimään paikkaan. Varo kastelemasta joulutähteä liikaa. Mullan pinta saa hieman kuivahtaa kastelujen välillä.

Lue myös: Joulutähden hoito-ohjeet

Tuoksuvat joulukukat hyasintit

Kauniit tuoksuvat joulukukat

Hyasintti olisi hyvä ostaa mahdollisimman nuppuisena. Umpinuppuinen hyasintti aukeaa täyteen kukkaan noin viikossa, ja kukinta kestää useita päiviä. Hyasinttia kannattaa kastella varovasti, jotta sen varsi ei veny liian pitkäksi. Hyasintti kukkii pidempään, jos se siirretään yöksi viileään paikkaan.

Lue myös: Hyasintin hoito-ohjeet

Amaryllis tunnetaan myös ritarinkukka-nimellä

Amaryllis eli ritarinkukka

Ritarinkukasta käytetään usein amaryllis-nimeä, vaikka kyseessä on kaksi eri kasvia. Ritarinkukasta on iloa pidemmäksi aikaa, kun kasvin ostaa nuppuisena. Ritarinkukan hoito on helppoa. Kukinnan aikana riittää tasaisen niukka kastelu huoneenlämpöisellä vedellä.

Lue myös: Amarylliksen hoito ja kasvatus

Runsas atsalea

Atsalea

Atsalea nauttii reilusta kastelusta. Helpointa on upottaa ruukku parin päivän välein muutamaksi minuutiksi veteen. Atsalea viihtyy ja kukkii kauemmin viileässä. Ilmankosteus parantaa kasvin kestävyyttä, joten atsaleaa kannattaa suihkutella vedellä silloin tällöin.

Lue myös: Atsalea on vaativa kaunotar – katso surun lapseksi kutsutun atsalean hoito-ohjeet

Klassikko jouluruusu

Jouluruusu

Elegantti jouluruusu on tuoreimpia joulukukkiamme. Se viihtyy viileässä ja pitää säännöllisestä kastelusta. Jouluruusun voi Etelä-Suomessa istuttaa keväällä kukkapenkkiin, jossa se saattaa menestyä perennana.

Lue myös: Jouluruusu on joulun klassikkokukka – näin hoidat herkkää kaunokaista oikein

Suloinen tulilatva

Joulukukat jouluruusu ja tulilatva

Tulilatvasta on tullut suosittu joulunajan ruukkukukka. Oranssit, valkoiset ja joulunpunaiset lajikkeet sopivat hienosti joulun väreihin. Paksut ja kiiltävät lehdet haihduttavat vain vähän vettä, joten tulilatvan kastelun voi unohtaa useiksi päiviksi. Kasteluun riittää pieni loraus vettä.

Lue myös: Tulilatva ei ole vain joulukukka – oikealla hoidolla saat sen kestämään jopa vuoden ympäri

Näyttävä hortensia

Joulukukka hortensia

Pallomainen kukinto ja näyttävät värit tekevät hortensiasta mainion joulukukan. Ruukku- ja leikkokukkana saatavilla oleva hortensia kukkii sinisenä, lilana, vaaleanpunaisena, punaisena, valkoisena tai kaksivärisenä. Kasvi menestyy sisällä, mutta viihtyy paremmin viileämmässä.

Lue myös: Hortensia hurmaa – katso erilaisten hortensioiden hoito-ohjeet

Kansalliskukkamme kielo

Kielo on joulukukka

Kansalliskukkamme kielo oli varsin suosittu joulukukka 1800-luvun loppupuolella. Jalokielo viihtyy tasaisen kosteassa ja viileässä. Kukan varret voi myös leikata maljakkoon leikkokukiksi. Kielo on syytä pitää poissa lasten ja lemmikkien ulottuvilta, sillä se on myrkyllinen.

Lähde: www.kauniistikotimainen.fi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tunnetko joulukukat? Katso 8 ihanaa silmäniloa – mikä on sinun suosikkisi?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.