tuoksuvat huonekasvit
Huonekasvit

Tuoksuvat huonekasvit ja leikkokukat hellivät nenää – katso lista lajeista, jotka tuovat kotiin hurmaavan tuulahduksen

Kukapa ei haluaisi kodin tuoksuvan hyvältä. Keinotekoisten ilmaraikastimien sijaan voit kokeilla tuoksuvia huonekasveja ja leikkokukkia.

Kaikki kasvit tuoksuvat jonkin verran. Kokemus on kuitenkin yksilöllinen: yhden mielestä tuoksu on hyvin mieto, toisen mielestä liian voimakas. Tuoksuvat huonekasvit kannattaakin haistella jo kaupassa ennen kasvin ostamista. Hieraise kevyesti lehdistöä ja nuuhkaise kukkia. Kasveissa voivat tuoksua lehdet, kukat tai molemmat.

Kaikki eivät halua kotiinsa kasveja tuoksujen pelossa. Tuoksuyliherkälle ne voivat aiheuttaa nuhaa, päänsärkyä tai pahoinvointia. Kasvin tuoksujen tunnustelu on silloinkin hyväksi ennakkoon.

Älä vie tuoksuvia kukkia lahjaksi, ellet ole varma, että saaja pitää niistä. Tuoksuille herkitystynyt saattaa saada oireita pienestäkin.

Lue myös: Allergisoivat huonekasvit saavat nenän vuotamaan ja silmät kirvelemään – nämä 5 kasvia aiheuttavat eniten oireita

Tuoksuvat huonekasvit

Tuoksuvat kausi- ja leikkokukat

Lue myös: Haaveiletko ihanasti tuoksuvasta puutarhasta? Näillä kasveilla saat luotua pihan, jossa ei malta lopettaa nuuhkimista

Miksi kukat tuoksuvat?

Kasvit houkuttelevat pölyttäjiä tuoksuillaan, jotka tulevat paikalle meden toivossa. Vaikka mettä ei olisikaan saatavilla, hyönteisten vierailu varmistaa pölytyksen.

Tuoksut tuntee voimakkaimmin illalla ja yöllä, mutta jotkut kasvit tuoksuvat etenkin päivällä. Tuoksun ajankohta riippuu siitä, mitä hyönteisiä kasvi tavoittelee: hyönteislajeja, jotka ovat aktiivisia yöllä vai päivällä.

Osa tuoksuista koetaan miellyttäviksi, kuten perhosorkidean tai tuoksupelargonin parfyymiset tuoksut. Raatokukan tuoksu puolestaan koetaan epämiellyttäväksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuoksuvat huonekasvit ja leikkokukat hellivät nenää – katso lista lajeista, jotka tuovat kotiin hurmaavan tuulahduksen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.