Koti Tilaajille

Kaipaatko järjestystä vinon katon alle? Katso ideat säilytysratkaisuihin

Miten vinon katon alla olevan matalan tilan neliöt voitaisiin hyödyntää fiksusti? Vastaus voi olla säilytystila!

Asuintilan vino katto vie usein tehokkaita neliöitä. Vinon katon alla ei yleensä mahdu kulkemaan tai sen alle on vaikea sijoittaa kalusteita, joita voi käyttää ilman pelkoa pään osumisesta kattoon.

Matalan huonetilan voi kuitenkin hyödyntää säilytyksessä. Kokonaisuuden voi rakentaa esimerkiksi alakaappien rungoilla, vaatetangoilla ja kalustelevyillä, joihin ovet ja laatikot kiinnitetään. Tilan voi myös rajata avoimeksi säilytystilaksi liukuovien avulla. Kevyimmillään rajaaminen onnistuu verholla.

Viimeistellyimmältä näyttävät yleensä mittojen mukaan tehdyt säilytyskalusteet. Tällaisessa esimerkiksi puusepän toteuttamassa kiinteässä kaapistossa voidaan oman tarpeen mukaan yhdistellä vaikkapa laatikoita, tankoja ja avohyllyjä.

Lue myös: Anna ja Pierre ostivat perheelleen persoonallisen ullakkokodin Vallilasta – vain kattoikkunoiden käytännöllisyys mietitytti hurmaavassa asunnossa

Nukkumatila näyttää selkeältä, kun takaseinän kaapisto on seinämäisen yhtenäinen ja kaappien leveys on koko matkalla samanlainen.
Nukkumatila näyttää selkeältä, kun takaseinän kaapisto on seinämäisen yhtenäinen ja kaappien leveys on koko matkalla samanlainen. Kuva: Morten Holtum

Jos säilytystila rakennetaan kokonaan vinon tilan alle ja rajataan matala osuus säilytysratkaisulla pois, huoneesta tulee yleensä tasapainoisemmaksi, kun visuaaliset mataloittavat linjat katoavat.

Katon muotoa seuraava säilytyskaluste toimii taas korostaa muotoa. Tällöin harmonisin ratkaisu on ulottaa kaluste seinästä seinään ja lattiasta kattoon, jolloin siitä tulee visuaalisesti tasainen pinta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.