Eroon irtokarvoista! Näillä nikseillä siivoat lemmikinkarvat

Jokainen lemmikinomistaja painii joskus sinnikkään karvaongelman kanssa: vastahan imuroin ja asunto on nyt jo täynnä koiran tai kissan irtokarvaa! Nämä niksit ratkaisevat monta lemmikkiperheen siivouspulmaa.

Kuulostaako tutulta: olet vasta tavannut uuden ihmisen, joka jo kysyy, onko sinulla kissa vai koira? Niin, mustat vaatteet ovat näköjään taas vaaleiden karvojen peitossa.

Lemmikin säännöllinen harjaaminen ja trimmaus voivat tuoda ensiavun karvasateeseen, mutta ne yksin eivät riitä pitämään kotia siistinä.

Kokosimme vinkit, joiden avulla lemmikin irtokarvat pysyvät kotonasi kurissa.

Vaahtomuovi pelastaa pyykin

Vaikka kuinka peset karvaisia vaatteita, löydät kerta toisensa jälkeen muutaman karvan vastapestyn pyykin joukosta. Laita seuraavalla kerralla pyykin mukaan vaahtomuovipatjan tai -sienen pala. Vaahtomuovi imee karvat kuin taikaiskusta ja vaatteet pysyvät karvattomina.

Samaa vaahtomuovipalaa voi käyttää niin kauan, kunnes sen imuteho lakkaa. Sen jälkeen se tulee vaihtaa uuteen.

Muista myös puhdistaa pesukone ja nukkasihti säännöllisesti. Se on takuulla täynnä karvoja jo muutaman pesukerran jälkeen.

Hyvä imuri on ehdoton

Siitä ei pääse mihinkään, että perusteellinen viikkosiivous on paras tapa pitää karvakaaos kurissa. Erityisesti korkeanukkaiset matot kannattaa imuroida muutamankin kerran viikossa, samoin sohva ja tuolit, joilla lemmikit pyörivät.

Paras imuri on sellainen, jossa on hyvät suodattimet ja lisäosa karvoille. Lemmikkiperheessä kannattaisi siis harkita esimerkiksi allergikoille suositeltuja imureita.

Lattian imurointi ei välttämättä vie kaikkia karvoja mennessään, vaan staattinen moppi on lattialle paras ratkaisu. Staattinen moppi vetää karvoja puoleensa ja on hellävarainen lattialle.

Lattioiden säännöllinen pesu tuo avun lemmikin jaloissa sisään kulkeutuneeseen kuraan.

Pyyhi sohva kumihanskalla

Kostutettu kumihanska on oiva apu tekstiilipintaisten huonekalujen pyyhkimiseen –  tarkoitus ei ole kostuttaa puhdistettavaa pintaa, joten hyvin kevyt kostutus riittää.

Hanskaa liikutellaan puhdistettavan tekstiilin päällä kevyesti silittäen tai taputtaen puhdistettavaa pintaa. Kumihanska kannattaa huuhdella puhtaaksi ja kostuttaa uudelleen puhdistuksen aikana, jolloin karvat saadaan varmemmin kerättyä talteen.

Ota ikkunankuivain avuksi autoon

Kulkeeko lemmikki matkoilla takakontissa ja -penkillä? Nappaa tällöin edullinen ikkunankuivain mukaasi ja vetele sillä karvat kasoihin. Kuminen pinta tarttuu karvoihin hyvin ja saat helposti aikaan isoja karvakasoja, jotka voit sitten nyppiä tai imuroida siistiksi.

Lopputuloksen voi viimeistellä nukka- tai teippirullalla.

Teippirulla tekee viimeisen silauksen

Nukka- tai teippirullan tulisi kuulua jokaisen lemmikkikodin vakiovarusteisiin. Sillä saat rullailtua vaatteet puhtaaksi ennen kuin astut ovesta ulos tai viimeisteltyä sohvan vieraita varten edustuskuntoon.

Teippirullaa kannattaa käyttää myös ennen vaatteiden pesua, sillä se helpottaa pesukoneen ja vaahtomuovipalan työtä.

Lähteet: kuono.fi, marthastewart.com, siivous.info, stain-removal-101.com

Lue myös:

Mitä lemmikkisi kertoo sinusta? Lue eläinten omistajien erilaisista piirteistä
3 + 1 toimivaa vinkkiä: hyödynnä lumi ja pakkanen siivouksessa
Testaa, mikä lemmikki sopii sinulle!
Näillä siivousvälineillä teet kodin pikasiivouksen helposti ja ilman stressiä!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Eroon irtokarvoista! Näillä nikseillä siivoat lemmikinkarvat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X