Hiusharjan pesu tuo huomattavan muutoksen! Katso ennen ja jälkeen -kuvat sekä kampaajan vinkit, joiden avulla puhdistus sujuu näppärästi

Hiusharjan pesu saattaa olla laiminlyödyin askare mutta suotta! Näin hiusharjan puhdistus tehdään helposti ja nopeasti.

Hiusharjan pesu unohtuu helposti, vaikka säännöllinen puhdistus on tärkeää. Etenkin jos käyttää muotoilutuotteita, kuten hiuslakkaa tai kuivashampoota, harjaan kertyy helposti likaa.

Lue myös: Hiusharjat testissä: Mukana ammattilaisten suosikki, luotettava markettiharja ja uudenlainen takkutaikuri

Likaisella hiusharjalla harjaaminen esimerkiksi rasvoittaa hiuksia. Se voi aiheuttaa jopa ongelmia päänahassa.

”Kun harjassa näkyy selkeästi likaa, se kannattaa puhdistaa. Pesuväli riippuu siitä, kuinka paljon käyttää muotoilutuotteita. Mitä enemmän niitä käyttää, sitä tärkeämpää puhdistaminen on”, Maria Niemi QHairista kertoo.

Testasimme Kotilieden toimituksessa, miten hiusharjan puhdistus onnistuu käytännössä. Liikuta nuolia vasemmalle ja oikealle nähdäksesi ennen ja jälkeen -kuvat hiusharjoista.

Hiusharjan pesu vaihe vaiheelta

Jos et muista, onko hiusharjasi harjakset muovia vai luonnonharjasta, ei hätää. Hiusharjan pesu ja puhdistus tehdään samalla tavalla riippumatta harjan materiaalista.

Harjaa on hyvä käsitellä puhdistaessa hellävaraisesti. Se on parempi jättää likoamaan kuin yrittää jynssätä likaa irti käsin. Harjakset voivat kärsiä hankaamisesta, jolloin harjan käyttöikä lyhenee.

  1. Poista kaikki irtohiukset harjasta. Saat tiukasti pohjassa kiinni olevat hiukset irti, kun työnnät terävän kärjen, kuten tupeerauskamman pään, hiusten alle monesta suunnasta ja nostat hiuksia ylös.
  2. Pese hiusharja lämpimällä vedellä ja laimennetulla shampoolla tai käsiastianpesuaineella.
  3. Jätä harja likoamaan saippuaveteen. Liotusaika riippuu liasta. Noin viisi minuuttia voi riittää, jos harja ei ole kovin likainen. Jos lika ei tunnu lähtevän helposti irti, harjaa voi liottaa puolikin tuntia.
  4. Huljuttele harjaa vedessä ennen kuin nostat sen pois saippuavedestä, jotta lika irtoaa.
  5. Huuhtele hiusharja hyvin, ja aseta se kuivumaan pyyhkeen päälle. Kokonaan muovinen hiusharja, kuten suosittu Tangle Teezer, kuivuu pyyhkeen päällä itsestään. Hiusharjaa, jossa harjakset tai piikit lähtevät niin sanotusta tyynystä, on hyvä puristella kevyesti, jotta saat enimmät vedet pois ennen kuin jätät harjan kuivumaan. Kuivaa harja piikit tai harjakset alaspäin.

Lue myös: Asiantuntijan yllättävä ohjeistus: Hiuksia ei kannattaisi harjata lainkaan

Katso videolta, miten hiusharjan puhdistus tehdään

Kamman puhdistus

  1. Poista mahdolliset hiukset kammasta.
  2. Jos kampaamiseen käytetty kampa ei näytä likaiselta, sille saattaa riittää pelkkä huuhtelu vedessä. Tupeeraukseen ja muuhun hiusten muotoiluun käytetty tiheäpiikkinen kampa kannattaa pestä laimennetulla shampoolla tai käsiastianpesuaineella, sillä muotoilutuotejäämät eivät liukene pelkällä vedellä. Kamman piikkejä voi harjata pestessä vanhalla hammasharjalla, jotta lika irtoaa piikkien väleistä.
  3. Huuhtele ja laita kampa kuivumaan pyyhkeen päälle.

Lue myös Anna.fi:stä: Silkkinen tyynyliina ja 3 muuta helppoa tapaa parantaa hiusten hyvinvointia yöllä

Avainsanat

Keskustelu

Hyvät vinkit muovisille harjoille. Minun harjani ovat puuta. En panisi niitä likoon.

Puisia harjojakin voi huoletta liottaa sen pesuhetken verran eikä nemiksikään mene

Kommentoi juttua: Hiusharjan pesu tuo huomattavan muutoksen! Katso ennen ja jälkeen -kuvat sekä kampaajan vinkit, joiden avulla puhdistus sujuu näppärästi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X