Kodinhoito

Jääkaappipakastimet testissä: esittelyssä 3 Tekniikan Maailman testaamaa laitetta

Millainen jääkaappipakastin sopii sekä arjen tarpeisiin että säilöntään? Esittelemme Tekniikan Maailman testaamat kolme jääkaappipakastinta eri hintaluokista.

Tekniikan Maailma testasi kolme jääkaappipakastinta eri hintaluokista. Saako halvalla tarpeeksi kylmää? Lue jääkaappipakastin-testin tulokset!

Siemens KG36NHI32: Laatutietoisen jääkaappipakastin

Hintaluokka 1 500 e, siemens-home.fi

Kenelle?

Siemens sopii laatua ja uusimpia hienouksia arvostavalle. Tyylikkään laitteen teräspinta on suojattu sormenjälkiä vastaan. Ovi avautuu oikealle, eikä avaussuuntaa voi vaihtaa todennäköisesti kiinteiden kameroiden takia. Laitteen voi sijoittaa +10-asteiseen tilaan, mutta valmistaja takaa toiminnan jopa +5 asteessa, joten laite sopii kesämökeillekin.

Lue myös: Milloin pesit jääkaapin viimeksi? Martat paljastavat, kuinka usein jääkaappi pitää puhdistaa

Tekniikan Maailman jääkaappipakastintestissä Siemensin laite edusti kalleinta yli 1500 euron hintaluokkaa.
Tekniikan Maailman jääkaappipakastintestissä Siemensin laite edusti kalleinta, yli 1500 euron hintaluokkaa.

Millainen laite?

Laite sulattaa automaattisesti pakastimen ja jääkaapin. Hälytysäänet ilmoittavat auki jääneestä ovesta. Automaattisesti palautuvan pikajäähdytyksen voi asettaa sekä jääkaappiin että pakastimeen. Jääkaapissa toiminto palautuu kuuden tunnin kuluttua pois päältä. Toiminto jäähdyttää enemmän kylmäaluetta, jossa lämpötila laskee nopeasti alas.

Miten toimii?

Jääkaapin kylmäsäilytysosassa on HyperFresh-laatikot. Alempaan laatikkoon säilötään hedelmät ja vihannekset, ja laatikon kosteutta voi säätää. Ylempi laatikko on lihalle ja kalalle, ja sen lämpötilan pitäisi olla vähintään kaksi astetta alempi kuin muualla, mutta testissä vain alempi laatikko oli 2–3 astetta viileämpi. Pikajäähdytys kohdentui juuri vihanneslaatikkoon. Tehokas ilmankierto pitää lämpötilat vakaana ja asetusarvojen mukaisina. Hintaa nostavat kaksi kameraa ja etäkäytettävyys, mutta ne tarjoavat lähinnä vain kuvaa jääkaapin sisällöstä sekä lämpötilan tarkkailun ja etäsäätömahdollisuuden.

Kiitämme: Jääkaappipakastimessa on tehokas jäähdytys ja hyvä valaistus.

Moitimme: Jääkaappipakastimen kylmätila on kasvisosiota lämpimämpi ja jääkaappitilan muunneltavuus on rajoitettu.

Jääkaappipakastimien hintahaarukka on laaja. Nettiyhteydessä olevan älylaitteen hinta kipua helposti 2 000 euroon.

Samsung RB33J3215SS: Muokattava ja moderni jääkaappipakastin

Hintaluokka 700 e, samsung.fi

Kenelle?

Keskihintainen Samsung sopii uutuustoimintoja arvostavalle, sillä siinä on yleisimmät nykyajan jääkaapin hienoudet. Ovi avautuu oikealle, mutta avaussuunta on vaihdettavissa. Sisätilat ovat muokattavissa. Jäähdytyksestä vastaavalle kompressorille valmistaja lupaa kymmenen vuoden takuun. Lauhduttimet on kätketty pölyltä suojaan metallivaipan alle. Laite tulee sijoittaa vähintään +10-asteiseen tilaan.

Tekniikan Maailman jääkaappipakastintestissä testattiin Samsungin yhdistelmälaite.
Samsungin jääkaappipakastimessa on yleisimmät nykyajan hienoudet.

Millainen laite?

Sekä jääkaappi- että pakastinpuolella on automaattinen sulatus. Automaattisesti palautuva pikapakastustoiminto laskee pakastimen lämpötilan pariksi päiväksi -27 asteeseen. Lomatoiminnon avulla jääkaapin lämpötilaa voi laskea huomattavasti ja pitää pakastin silti toiminnassa. Hälytysäänet varoittavat auki jääneestä ovesta.

Miten toimii?

Jääkaapin alaosassa on suurehko FreshZone-laatikko, joka jäähtyy muita osia huomattavasti enemmän, ja se meni testissä jopa pakkasen puolelle. Lisää puhtia viileän alueen jäähtymiselle antaa todennäköisesti samanaikainen pakastimen pikapakastustoiminto. Pakastimen ja jääkaapin yhtenäisen ilmankierron kautta pakastimen puolelta saattaa puhaltaa liiaksi kylmää. Muuten tehokas ilmankierto pitää kaapin sisällön tasaisesti asetuslämpötiloissa. Pakastin on selvästi testin muita laitteita tilavampi, ja käyntiääni on kohtalaisen hiljainen.

Kiitämme: Jääkaappipakastimessa on hyvä pakastuskyky ja jääkaappiosa on muokattavissa.

Moitimme: Jääkaapin kylmätila viilenee liikaa, ja termostaattien säädettävyys on vaillinainen.

Candy CKBS5162W -jääkaappipakastin: Pikkuperheen tilaihme

Hintaluokka 400 e, candy.fi

Kenelle?

Edullinen ja yksinkertainen Candy käy pieneen kotitalouteen, jossa ei säilötä paljon. Laite on viisi senttiä perusjääkaappipakastinta kapeampi ja parikymmentä senttiä lyhyempi, joten se sopii hyvin pienelle perheelle pieneen keittiöön tai vaikka kakkosasuntoon. Pakastinosan laatikot ovat ahtaat, jääkaappipuoli taas on avara mutta koruton. Candy ei sovellu kesämökkiin, jossa pidetään talvella yllä vain peruslämpöä, sillä sen sijoituspaikassa pitää olla vähintään +16 astetta.

Tekniikan Maailman jääkaappipakastin testissä testattiin yhtenä laitteena Candyn jääkaappipakastinta hintaluokasta 400 euroa.
Jääkaappipakastin Candy sopii pienen perheen tarpeisiin.

Millainen laite?

Jääkaapin termostaatti vastaa molempien osioiden jäähdytyksestä. Lämpötila asetetaan manuaalisesti kiertämällä termostaattia asteikolla 1–5. Käyttöopas ei kerro tarkkaan, kumpaan suuntaan käännettäessä viilenee. Keskiasennosta löytyy jääkaapille optimaalinen lämpötila. Pakastin seuraa jääkaapin lämpötila-asetuksia.

Miten toimii?

Jääkaapissa on automaattinen sulatus, mutta pakastin on silti sulatettava käsin. Jääkaapin jäähdytys on hieman hitaampaa kuin muilla testilaitteilla, mutta jääkaappi pitää tasaisen lämpötilan. Ovihyllyt ovat melko lämpimiä, mutta muuten lämpö jakautuu hyvin sisätilassa ja pysyy 4–5 asteen tuntumassa myös kaapin yläosassa. Laitteen pakastuskyky on hyvin vähäinen. Laite kylmenee lopulta ainoastaan -17 asteeseen, kun jääkaapin termostaatti on keskiasetuksella.

Kiitämme: Jääkaappipakastin pitää lämpötilan tasaisena. Laitteessa on pieni sähkönkulutus.

Moitimme: Pakastimessa ei ole automaattista sulatusta. Yhteinen termostaatti jääkaapille ja pakastimelle.

Yhteistyössä TM-testit ja Kotiliesi!

Kommentoi

Kommentoi juttua: Jääkaappipakastimet testissä: esittelyssä 3 Tekniikan Maailman testaamaa laitetta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.