Kodinhoito

Joulukuusen hävittäminen on mahdollista ilman joka paikkaan varisevia neulasia –  kokenut ammattilainen kertoo, miten vältät neulaskaaoksen!

Kun joulukuusi on kannettu ulos, neulasia on yleensä joka nurkan täydeltä. Kuusimyyjän vinkeillä säästät vaivaa ja hermoja.

Aidon kuusen tuoksua jouluaamuna ei voita mikään. Jokainen elävän joulukuusen kotiinsa tuonut tietää kuitenkin, millainen savotta on edessä loppiaisena. Kuusen hävittämisen jäljiltä koti on yleensä tulvillaan neulasia. Selvitimme, miten neulaspulman voi välttää.

Lue myös: Tiesitkö? Joulukuusi voi tappaa kodin muut huonekasvit – näin vältyt kasvivahingoilta

Kuuselan tilan metsänhoitaja ja Joulupuuseuran puheenjohtaja Juha Ruuska jakoi meille vinkkinsä. Ruuska on myynyt joulukuusia lähes kolmenkymmenen vuoden ajan ja hänen tilansa tarjoaa myös palvelua, jossa kuusi tuodaan kotiin ja viedään pois.

Ruuskan mukaan hommaan on kaksi vaihtoehtoa:

1. Pakkaa pussiin

Tiesitkö, että varta vasten tähän tarkoitukseen on kehitetty tuote? Joulukuusen kuljetuspusseja myydään ainakin rautakaupoissa ja netissä. Kuuselan tilan ammattilaiset käyttävät kestäviä, vetoketjullisia kuljetuspusseja, kun taas kertakäyttöiset pussit suljetaan usein solmimalla.

Aseta pussi lattialle kuusen viereen ja nosta kuusi kokonaisena sen päälle. Sitten vain nostat pussin kuusen ympärille ja suljet. Kun kannat kuusta ulos, varisevat neulaset jäävät pussin sisään.

Lue myös Seura,fi:stä: Seisooko kotonasi ekologinen kotimainen joulukuusi vai halpa tuontipuu? Lue tietoisku joulukuusien eroista

2. Vie osissa

Toinen vaihtoehto on paloitella kuusi sisällä, ja viedä se pois esimerkiksi vahvoissa jätesäkeissä.

Raivaa kuusen ympärille tilaa ja huolehdi, ettei lähellä ole mattoja tai muita tekstiilejä. Katko ensin oksat oksasaksilla jätesäkkiin tai -säkkeihin. Katkaise sitten tarvittaessa puunrunko esimerkiksi puolivälistä. Näin saat vietyä kuusen pois useammassa osassa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Joulukuusen hävittäminen on mahdollista ilman joka paikkaan varisevia neulasia –  kokenut ammattilainen kertoo, miten vältät neulaskaaoksen!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.