Joulusiivous ilman stressiä

Joulusiivous sujuu rennosti, kun laitat musiikkia soimaan ja keskityt olennaiseen: joka laatikkoa ja kaappia ei tarvitse siivota.

Monelle joulusiivous on vuoden suurin siivousurakka. Toiset taas uskovat kynttilänvalon armolliseen hämärään.

Hyvällä suunnittelulla siivouksesta pääsee ilman stressiä. Tee suunnitelma moneksi päiväksi. Siten työ ei tunnu niin haastavalta. Siivoa esimerkiksi huone kerrallaan. Jaa tehtäviä kaikille perheen jäsenille.

Aloita raivaamalla turhat tavarat pois esiltä. Tee kevyt imurointi ja pyyhi pinnat puhtaiksi. Viileässä ilmassa tuuletetut matot raikastavat huoneilmaa.

Asettele tarjoiluastiaan tuoksuvia mausteita ja aromaattisia hedelmiä, kuten kanelia, neilikkaa ja appelsiinia, jolloin tuoksut leviävät kotiin ilman suurta leivontaurakkaa. Jouluiset tuoksut leviävät helposti myös, jos asetat pölynimuripussiin glögi- tai piparkakkumausteita ennen imurointia.

Sytytä kynttilät, pistä joulumusiikkia soimaan ja istuudu alas. On aika nauttia tunnelmasta ja tuoksuista.

Lisää vinkkejä siivoukseen:
Siivoa koti juhlakuntoon
Lasit ja aterimet kiiltäviksi
Lattiat loistamaan
Uunin puhdistus

Kuva: Kristiina Kurronen

Keskustelu

Jaa. Onko mukava viettää juhlaa, jos koti ei ole juhlakunnossa? En käsitä tätä siivota ei tarvitse-boomia. Paitsi joskoti pidetään ympäri vuoden perussiistinä, jolloin tällainen kevyempi siivous riittää. Kerran vuodessa on syytä tehdä suursiivous. Milloin, jos ei jouluksi? Toki sen voi jakaa usealle päivälle ja perheen kesken tai ostaa palvelu.

Olen nelikymppinen nainen, joka siivoaa. Myös ne kaapit!

Olen pikkasen päälle neljänkymmenen ja en todellakaan ymmärrä tuota siivousvimmaa joka iskee joillekkin ihmisille kun jokin isompi juhla tulee. Minä siivoan silloin kun minulla on siihe tarve ja silloin kun siivoan niin siivoan kunnolla (noin 2 kertaa vuodessa). Koska emme vietä joulua kodissamme vaan muualla, en näe perussiivousta perusteellisempaa tarpeellisena tällä kertaa. Keväällä siivotaan taas pikkasen paremmin sillä silloin aurinko paljastaa paljon paremmin siivoomista tarvitsevat nurkat!

Kommentoi juttua: Joulusiivous ilman stressiä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X