Maistuvan kahvin ainekset ovat yksinkertaiset: raikas vesi, laadukas kahvi ja puhdas keitin.

Likainen keitin on hidas, kuluttaa runsaasti energiaa ja saattaa pitää kovaa ääntä. Kahvinkeittimeen kertyy kahdentyyppistä likaa: kalkki-saostumia vesijohtovedestä ja rasvaa kahvista.

Kalkkisaostumat poistetaan hapolla. Happona voidaan käyttää kaupasta saatavia erikoisaineita tai väkiviinaetikkaa. Kalkinpoiston erikoisaineet sopivat erittäin likaiselle keittimelle. Käytä niitä ohjeen mukaan.

Annostele etikkaa keittimen vesisäiliöön yhtä paljon kuin vettä (esimerkiksi 5 dl/ 5 dl) ja anna keittimen käydä muutama minuutti. Pysäytä laite ja anna hapon vaikuttaa puolisen tuntia. Käynnistä keitin uudelleen ja valuta loppuun. Huuhtele keittämällä puhdas vesi muutaman kerran keittimen läpi.

Kahvin mukana keittimeen tulevaan kahvirasvaan tehoaa emäs. Annostele litraan vettä noin 2-3 rkl ruokasoodaa ja keitä liuos keittimen läpi, huuhtele. Pese myös kaikki koneen osat soodavedellä. Tummentuneet kahvikupitkin kirkastuvat soodalla.

Kahvirasvan kertymistä keittimeen voit ehkäistä kaatamalla veden keittimeen aina puhtaalla erillisellä kannulla, ei kahvipannulla, ja käyttämällä kertakäyttöisiä suodatinpusseja. Pese myös vesisäiliö tiskiharjalla ja astian- pesuaineella. Muista huuhdella hyvin.

Teksti: Elisa Johansson