kenkien kiillotus

Kenkien kiillotus ja suojaus: Näillä vinkeillä saat nahka- ja mokkakengät pysymään hyvinä

Kenkien kiillotus ja suojaus kannattaa ottaa tehtävälistalle jo siinä vaiheessa, kun kengät tuo kaupasta kotiin. Lue lisää!

Uudet jalkineet on hyvä suojata ennen käyttöä suoja-aineella. Suojasuihkeet ovat helppokäyttöisiä ja sopivat lähes kaikille kengille. Suoja-aine jättää kenkien pintaan kosteudelta ja lialta suojaavan läpinäkyvän pinnan. Kenkien kiillotus on ajankohtaista, kun kengät alkavat kulua käytössä.

Lue myös: Kastuivatko nahkakengät? Näin pelastat jalkineesi

Kenkien kiillotus ja suojaus

Uusi käsittely aika ajoin. Harjaa ensin lika ja pöly pois kengistä tuoreeltaan, pyyhi tarvittaessa kostealla pyyhkeellä. Itsepintainen lika lähtee kenkien puhdistusaineella.

Mokkanahan pinta elävöityy ja irtolika lähtee mokkaharjalla. Vaaleista mokkapinnoista lika lähtee mokkasienellä, kuluneista mokkapinnoista erikoishiontakumilla.

Värillinen nahan- tai mokanhoitoaine syventää kenkien väriä. Hyvin kuluneen nahkakengän pinnan saa elvytettyä värillisellä vahalla. Levitä hoitoaine kengälle, anna hetken imeytyä ja kiillota kengät sen jälkeen pehmeällä kankaalla tai kenkäharjalla.

Pikakiillokkeet sopivat käytettäväksi silloin tällöin, jatkuvassa käytössä ne saattavat jättää kenkien pintaan harmahtavan kalvon. Kalvon saa poistettua kostealla kankaalla hankaamalla.

Puhdista kiiltonahka- eli lakeerikenkien pinta pehmeällä pyyhkeellä ja poista tahrat kevyesti kostutetulla pyyhkeellä. Käytä tarvittaessa nimenomaan kiiltonahalle tarkoitettua hoitoainetta. Se sisältää vähemmän liuottimia kuin tavalliselle nahalle tarkoitetut hoitoaineet, jolloin kiiltonahka pysyy kiiltävänä.

Lue myös Anna.fi:stä: Milloin kenkien desinfiointi on tarpeen? Kysyimme asiantuntijalta

Säilytä kengät siisteinä

  1. Poista irtopohjalliset kengistä käytön jälkeen, jotta kenkä pääsee tuulettumaan ja kuivumaan.
  2. Sujauta kenkiin lepolestit, jotta kengät pitävät muotonsa säilytettäessä.
  3. Pidempää säilytystä varten laita kengät kenkälaatikkoon.
  4. Vaihdata tarvittaessa kantalaput suutarilla.
  5. Kenkälusikan käyttö säästää kenkää.

Avainsanat

Keskustelu

Luon useimmin mieheni kanssa lumia.Mutta autossa olisi hyvä olla tuollainen taitettava lapio kun menemme mökille.

Kommentoi juttua: Kenkien kiillotus ja suojaus: Näillä vinkeillä saat nahka- ja mokkakengät pysymään hyvinä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X