Kylpyhuoneen ja lattiakaivon puhdistaminen

Kodin peseytymistiloja käytetään päivittäin. Kosteissa tiloissa on hyvä kasvupohja mikrobeille, joten tilojen hygieniasta huolehtiminen on tärkeää. Puhtaissa ja raikkaissa suihkutiloissa on miellyttävää peseytyä.

Kosteatilojen ilmavaihdosta tulee huolehtia erityisen hyvin pitämällä ilmanvaihtoventtiilit auki ja tehostamalla ilmastointia suihkun ja saunomisen aikana.Viikoittainen siivoaminen ehkäisee lian pinttymistä ja vähentää voimakkaampien menetelmien ja erikoispesuaineiden tarvetta.

Kaakelit kirkkaiksi

Kosteatilojen laattapinnat pestään viikoittain, jotta niihin kerääntyneet pesuainejäämät ja ihosta irronnut lika saadaan pois. Pelkkä suihkuttaminen lämpimällä vedellä ei riitä, vaan puhdistamiseen tarvitaan neutraali tai heikosti emäksinen puhdistusaine.

Kaakelipinnat ja vesihanat hangataan harjalla tai pesusienellä ja huuhdellaan hyvin. Lattiankuivaimella on helppo pyyhkiä ylimääräinen vesi lattialta ja seiniltä. Lattiankuivain kerää helposti epäpuhtauksia, joten pese se huolellisesti viikoittain.

Laattojen saumauksiin kertyy ajan myötä kalkkisaostumia veden ja saippuan vaikutuksesta. Kalkkisaostumiin voi kokeilla etikkaa tai hapanta yleispuhdistusainetta.

Lattiakaivo puhtaaksi

Kerää irtohiukset viemärin ritilän päältä jokaisen suihkukerran jälkeen.

Lattiakaivon pesu on hyvä tehdä viikoittain ettei viemäri tukkeudu ja ala haista. Irrota ritilä ja poista siitä hiukset ja muu irtolika. Pese lattiakaivo pienellä, pehmeällä harjalla sekä heikosti emäksisellä puhdistusaineella. Vanha hammasharja sopii työhön mainiosti.

Huuhtele lopuksi suihkuttamalla. Käytä suojakäsineitä.

Teksti: Senja Jääskeläinen

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Laura Tuomela

Keskustelu

  1. Rosemary

    Olen käyttänyt lattiakaivon ja ritilän puhdistukseen vanhaa tiskiharjaa.

  2. jadessan

    ai jaa me emme pese sillälailla wc kaivoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti