Kylpyhuoneen pesu ja lattiakaivon puhdistaminen – katso vinkit

Kylpyhuoneen pesu kannattaa, sillä kostea tila on hyvä kasvupohja mikrobeille. Myös vessanpöntön ja lattiakaivon puhdistaminen on hyvä tehdä viikoittain. Näillä vinkeillä onnistut!

Kodin peseytymistiloja käytetään päivittäin. Kosteissa tiloissa on hyvä kasvupohja mikrobeille, joten tilojen hygieniasta huolehtiminen on tärkeää. Puhtaissa ja raikkaissa suihkutiloissa on miellyttävää peseytyä. Kylpyhuoneen pesu kannattaakin ottaa säännölliseksi askareeksi. Viikoittainen siivoaminen ehkäisee lian pinttymistä ja vähentää voimakkaampien menetelmien ja erikoispesuaineiden tarvetta.

Lue myös: Kylpyhuoneen silikoneissa hometta? Siistijä kertoo, miten ongelmasta pääsee eroon – ja milloin hometäplät voivat olla merkki isoista ongelmista

Kylpyhuoneen pesu sisältää muun muassa vessanpöntön ja lattiakaivon puhdistamisen sekä kaakelien pesun.

Muista huolehtia erityisen hyvin kosteatilojen ilmavaihdosta pitämällä ilmanvaihtoventtiilit auki ja tehostamalla ilmastointia suihkun ja saunomisen aikana.

Kaakelien pesu ja saumojen puhdistus

Kosteatilojen laattapinnat pestään viikoittain, jotta niihin kerääntyneet pesuainejäämät ja ihosta irronnut lika saadaan pois. Pelkkä suihkuttaminen lämpimällä vedellä ei riitä, vaan puhdistamiseen tarvitaan neutraali tai heikosti emäksinen puhdistusaine.

Kaakelipinnat ja vesihanat hangataan harjalla tai pesusienellä ja huuhdellaan hyvin. Lattiankuivaimella on helppo pyyhkiä ylimääräinen vesi lattialta ja seiniltä. Lattiankuivain kerää helposti epäpuhtauksia, joten pese se huolellisesti viikoittain.

Laattojen saumauksiin kertyy ajan myötä kalkkisaostumia veden ja saippuan vaikutuksesta. Kalkkisaostumiin voi kokeilla etikkaa tai hapanta yleispuhdistusainetta.

Lue myös: Nyt laatan muodolla ja värillä on väliä – 4 ideaa kylpyhuoneen laatoitukseen

kylpyhuoneen pesu

Vessanpöntön puhdistaminen

Vessa tulisi pestä viikoittain, erilaiset roiskeet kannattaa poistaa saman tien. Vessanpöntön siivoamiseen tarvitset wc-harjan, siivousliinan ja neutraalia (pH 6–8) tai heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta (pH 8,1–10). Hapan puhdistusaine poistaa saostumia.

Vedä wc, ja suikuta pesuainetta altaan seiniin. Harjaa wc-harjalla altaan sisäpuoli, älä unohda altaan pohjaa veden alla, yläreunaa tai vedentuloreunuksen aluetta. Huuhtele wc-allas vetämällä, huuhtele samalla harja.

Pyyhi vetonuppi, vesisäiliö, kansi ja istuinrengas molemmin puolin puhdistusaineeseen kastetulla siivousliinalla. Muista pyyhkiä myös wc-istuimen jalkaosa ja lattia istuimen ympäriltä sekä seinät istuimen ympäriltä roiskekorkeudelta.

Pese lopuksi liina, ja laita se ilmavasti kuivumaan.

vessanpöntön puhdistus

Lattiakaivon puhdistaminen

Kerää irtohiukset viemärin ritilän päältä jokaisen suihkukerran jälkeen.

Lattiakaivon pesu on hyvä tehdä viikoittain, ettei viemäri tukkeudu ja ala haista. Irrota ritilä ja poista siitä hiukset ja muu irtolika. Pese lattiakaivo pienellä, pehmeällä harjalla sekä heikosti emäksisellä puhdistusaineella. Vanha hammasharja sopii työhön mainiosti.

Huuhtele lopuksi suihkuttamalla. Käytä suojakäsineitä.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kylpyhuoneen pesu ja lattiakaivon puhdistaminen – katso vinkit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X