Kylpyhuoneen pesu vaihe vaiheelta – katso vinkit jokaisen kolkan puhdistamiseen

Kylpyhuoneen pesu kannattaa, sillä kostea tila on hyvä kasvupohja mikrobeille. Myös vessanpöntön ja lattiakaivon puhdistaminen on hyvä tehdä viikoittain. Näillä vinkeillä onnistut!

Kodin peseytymistiloja käytetään päivittäin. Kosteissa tiloissa on hyvä kasvupohja mikrobeille, joten tilojen hygieniasta huolehtiminen on tärkeää. Puhtaissa ja raikkaissa suihkutiloissa on miellyttävää peseytyä. Kylpyhuoneen pesu kannattaakin ottaa säännölliseksi askareeksi. Viikoittainen siivoaminen ehkäisee lian pinttymistä ja vähentää voimakkaampien menetelmien ja erikoispesuaineiden tarvetta.

Lue myös: Kylpyhuoneen silikoneissa hometta? Siistijä kertoo, miten ongelmasta pääsee eroon – ja milloin hometäplät voivat olla merkki isoista ongelmista

Kylpyhuoneen pesu sisältää muun muassa vessanpöntön ja lattiakaivon puhdistamisen sekä kaakelien pesun.

Muista huolehtia erityisen hyvin kosteatilojen ilmavaihdosta pitämällä ilmanvaihtoventtiilit auki ja tehostamalla ilmastointia suihkun ja saunomisen aikana.

Kalkinpoisto suihkusta ei ole helpoin siivousrasti. Apu lian nitistämiseen saattaa löytyä jo vessan peilikaapista. Siivousalan ammattilaisella Saana Tynillä on teoria siitä, mikä tekee partavaahdosta tehokkaan puhdistusaineen.

Saunan pesu kannattaa, sillä vain puhtaassa saunassa saa hyvät löylyt. Samalla saunan sisäilma raikastuu.

Milloin viimeksi pesit lattiakaivon? Lattiakaivon puhdistus ei ole vaikeaa, mutta inhottavalta tuntuvan askaren hoitamista tulee usein vitkuteltua.

Lue myös Anna.fi:stä: Mäntysuopa on luontoystävällinen pesuaine, joka sopii muuhunkin kuin mattojen pesuun: 6 tapaa käyttää mäntysuopaa

Kosteatilojen laattapinnat pestään viikoittain, jotta niihin kerääntyneet pesuainejäämät ja ihosta irronnut lika saadaan pois. Pelkkä suihkuttaminen lämpimällä vedellä ei riitä, vaan kaakelisaumojen puhdistus ja kaakelien pesu saattaa vaatia jopa kaksi eri puhdistusainetta. Näillä vinkeillä onnistut.

Kylpyhuoneen laattojen ja saumojen pintaan ilmestyvät mustat pisteet kielivät siitä, että liika kosteus, lämpö ja muhivat bakteerit ovat alkaneet luoda uutta elämää, eli hometta. Siivousalan ammattilainen neuvoo, kuinka kaakelien ja kaakelisaumojen puhdistus homeesta tehdään.

Vessanpöntön puhdistaminen

Vessa tulisi pestä viikoittain, erilaiset roiskeet kannattaa poistaa saman tien. Vessanpöntön siivoamiseen tarvitset wc-harjan, siivousliinan ja neutraalia (pH 6–8) tai heikosti emäksistä yleispuhdistusainetta (pH 8,1–10). Hapan puhdistusaine poistaa saostumia.

Vedä wc, ja suikuta pesuainetta altaan seiniin. Harjaa wc-harjalla altaan sisäpuoli, älä unohda altaan pohjaa veden alla, yläreunaa tai vedentuloreunuksen aluetta. Huuhtele wc-allas vetämällä, huuhtele samalla harja.

Pyyhi vetonuppi, vesisäiliö, kansi ja istuinrengas molemmin puolin puhdistusaineeseen kastetulla siivousliinalla. Muista pyyhkiä myös wc-istuimen jalkaosa ja lattia istuimen ympäriltä sekä seinät istuimen ympäriltä roiskekorkeudelta.

Pese lopuksi liina, ja laita se ilmavasti kuivumaan.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kylpyhuoneen pesu vaihe vaiheelta – katso vinkit jokaisen kolkan puhdistamiseen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X