Kodinhoito

Lattian pesu: Katso pesuohjeet eri materiaaleille ja saat lattiasi loistamaan

Erilaiset lattiamateriaalit vaativat erilaiset pesuaineet ja -tavat. Näin onnistuu lattian pesu, oli kyseessä sitten muovi-, parketti- tai kivilattia!

Lattiat saa kestämään kauniina, kun siivoaa säännöllisesti, poistaa tahrat tuoreeltaan ja käyttää mattoja. Kovassa kulutuksessa olevat kohdat voi myös suojata matolla. Lattian pesu ei ole vaikeaa, mutta lattiapintaa puhdistaessa täytyy noudattaa jokaiselle lattiamateriaalille tarkoitettua omaa hoito-ohjetta.

Lue myös: Mustat raidat lattiassa

Jos lattiassa on vahapinta, se poistetaan vahanpoistoaineella ennen kunnollista pesua. Muista, että ainoastaan märkätilojen lattiapinnat kestävät runsasta vesipesua. Valitse lattianpesuaine aina lattiamateriaalin mukaan. Pesuvälineeksi useimmille lattiapinnoille sopii mikrokuituinen lattianpesin tai moppi.

Lue myös Anna.fi:stä: Mäntysuopa on luontoystävällinen pesuaine, joka sopii muuhunkin kuin mattojen pesuun: 6 tapaa käyttää mäntysuopaa

Lattian pesu

Muovilattian pesu

Muovilattia kestää hyvin märkääkin pesua. Imuroidaan viikoittain. Puhdistamiseen käytetään muovilattioille sopivaa pesuainetta haaleaan veteen laimennettuna. Pyyhi mopilla tai siivousliinalla. Vahaa muovilattia noin kerran vuodessa, niin se pysyy kauniina ja kiiltävänä.

Parkettilattian pesu

Imuroi hiekka ja pöly parketilta pois. Älä käytä voimakkaita pesuaineita. Miedosti emäksinen pesuaine haaleaan veteen laimennettuna riittää. Pyyhi parkettilattia erittäin nihkeällä mopilla. Vältä runsasta vettä ja hankaavia pesuvälineitä.

Laminaattilattian pesu

Imuroi laminaattilattialta irtolika pois, ja pyyhi se nihkeällä mikrokuituliinalla tai mopilla. Vältä runsasta vettä. Käytä laminaattilattialle tarkoitettua mietoa pesuainetta, joka ei sisällä saippuaa. Laminaatti ei kaipaa vahaa.

Korkki

Pinta imuroidaan säännöllisesti ja puhdistetaan mietoon pesuaineliuokseen kostutetulla nihkeällä mikrokuitumopilla. Vältä runsasta vettä. Älä säilytä korkkilattialla erityisen painavia huonekaluja.

Kivi

Kivilattioita ovat esimerkiksi keraamiset, graniittiset ja klinkkerilattiat. Kivilattiasta pestään kivipinta ja saumat. Käytä kivipinnoille tarkoitettua pesuainetta. Pyyhi pesuveteen kastellulla mopilla. Lasittamattomat kivilattiat kannattaa vahata, koska vaha suojaa tehokkaasti kiven pintaa. Älä kuitenkaan vahaa märkätilojen kivilattiaa liukastumisvaaran vuoksi.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lattian pesu: Katso pesuohjeet eri materiaaleille ja saat lattiasi loistamaan

Luonnon materiaalit.

Käytän parkettilattioiden pyhkimiseen måntysuopaa ja olen todennut sen erittäin hyväksi.Kannattaa kokeilla .

Sinun täytyy kommentoidaksesi.