Kodinhoito Tilaajille

Lautalattian pintakäsittely tekee siitä kestävän ja kauniin – katso viisi tapaa käsitellä lattialankut

Lautalattia oli 1930-luvulle asti lähes ainoa tarjolla ollut lattian pintamateriaali. Perinnerakentaja luottaa siihen edelleen. Pintakäsittelyyn on monta vaihtoehtoa, helpoin niistä suopakuuraus.

Lattian materiaali ja pintakäsittely kiinnostavat ulkonäön vuoksi, mutta ennen kuin alat pintaremonttiin, varmista, että lattia on kunnossa pinnan altakin. Vetoisuus ja paha haju asunnossa johtuvat useimmin siitä, että alapohjan rakenteissa on vikaa.

Aikoinaan alapohjan tiivistämiseen käytettiin muutaman senttimetrin kerrosta olkia, sanomalehtiä tai vanhoja sementtisäkkejä. Ilma virtaa helposti näiden läpi kylmänä puhalluksena, joka kaiken lisäksi haisee pahalta.

Perinnerakentamisen päätöksentekoa helpottaa ohje korjata kaikki siihen malliin, kuten rakennusvaiheessa tehtiin. (Mutta tiiveyttä on parannettava!) Jos – lähes aina kun – myöhempien pintakerrosten alta löytyy lautalattia, kannattaa se ottaa käyttöön tai palauttaa vastaava lattia.

Lautaa saa puutavaraliikkeestä

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Lautalattian pintakäsittely tekee siitä kestävän ja kauniin – katso viisi tapaa käsitellä lattialankut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.