Kodinhoito Tilaajille

Mitä eroa on 30 ja 130 euron leivänpaahtimella? Lue osto-opas, niin tiedät

Tiesitkö, että kallis leivänpaahdin ei välttämättä paahda leipää paremmin ja nopeammin kuin halpa? Jos olet ostamassa leivänpaahdinta, kannattaa valita puolueettoman tahon testaama ja hyväksi havaitsema laite.

Leivänpaahtimen periaate on yksinkertainen. Laitetaan kalpea siivu paistoaukosta sisään, ja hetken päästä täydellisen kullanruskeaksi paahtunut leipä pompsahtaa ulos.  

Kuulostaa yksinkertaiselta! Siitä huolimatta kaupassa voi helpostikin tehdä hutiostoksen. Kotona harmittaa, jos leivän paahtaminen kestää ja kestää, paahtoleipä jää vaaleaksi joko kokonaan tai toiselta puolelta tai se on kärtsannyt kuivaksi korpuksi. Ja missä on teline sämpylän tai croissantin lämmittämiseen?

”Etukäteen kokeilematta on vaikea tietää, mikä paahdin paahtaa parhaiten”, myöntää keittiön pienkoneiden tuotepäällikkö Tuomas Ollila Gigantista.

Leivänpaahtimet on Ollilan mukaan hankala tuoteryhmä. Ei ole olemassa tiettyä ominaisuuslistaa, jonka mukaan voisi laitteita voisi asettaa paremmuusjärjestykseen. Jotta tietäisi, kuinka hyvin ja nopeasti ne paahtavat leipää, niitä pitää testata.

”Kallis hintakaan ei aina tarkoita sitä, että laite olisi parempi. Parasta olisi tukeutua puolueettomien lähteiden testeihin, jos haluaa vahvistusta ostopäätökselleen”, Ollila sanoo.

Mutta jos paahtotuloksella ja -nopeudella on väliä, kannattaa lukea tämä osto-opas. Ennen ostoa voi tutkia puolueettomien tahojen tekemiä testejä – niitä tekevät esimerkiksi eurooppalaiset kuluttajalehdet. Testien parhaimmistoa esitellään myös tässä jutussa vähän myöhemmin.

Mitä eroa on 30 ja 130 euron leivänpaahtimella?

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.