Kodinhoito

Suomen mestarisiivoojaksi kruunattu Arttu, 29, luottaa yhden aineen nimeen lähes kaikessa siivouksessa – vinkkaa kätevän niksin samean tiskialtaan kiillotukseen

Suomen mestarisiivoojan tittelin saanut Arttu Jokinen tunnustaa olevansa jopa pakkomielteinen siivooja. Erityisen hyvin hän tuntee ravintolamaailman siisteysjipot.

Master Cleaners Suomi -sarjan voittajaksi ratkesi 29-vuotias Arttu Jokinen. Nokialta kotoisin oleva Arttu nappasi Suomen mestarisiivoojan tittelin Star Channelin esittämässä sarjassa, jossa 12 siivoojakokelasta kilpaili siitä, kuka putsaa ja puunaa parhaiten.

Ravintola-alalla työskentelevä Arttu kertoo Kotiliedelle, että siivouskärpänen puraisi häntä jo lapsena. Mummo oli jämpti kotitalousihminen, joka otti Artun mukaan joka lauantaiseen viikkosiivoukseen.

”Jouduin kampaamaan matonkin hapsut suoraksi. Siitä se on sitten lähtenyt”, Arttu muistelee.

Lue myös: Kohta se loppuu, kotien jatkuva järjesteleminen – nuhjuisuudesta tulee seuraava trendi, vakuuttaa tulevaisuuden asumisen asiantuntija

master cleaners -suomi-ohjelma voittaja Arttu Jokinen
Ravintolassa työskentelevä Arttu tunnustaa olevansa työpaikalla jopa pakkomielteinen siivooja. © Arttu Jokinen

Yhtä tuotetta Arttu ei vaihtaisi

Aikuisiällä Arttu on tunnollisesti jatkanut viikkosiivousrutiinia, ja siisteyden suhteen hän onkin hieman perfektionisti. Siivoaminen on terapiaa, johon voi hukuttaa murheet ja stressaavat ajatukset.

Arttu tunnustaa jopa keräilleensä siivousaineita hieman nuorempana.

”Jotkut keräilevät muumimukeja, mutta minä keräilin nuorempana siivousaineita. Aina kun kaverit tuli kylään, esittelin mun siivouskaapin.”

”Nykyään olen kuitenkin päässyt siitä eroon. Mielestäni yksi yleispuhdistusaine ja Fairy riittää”, Arttu sanoo.

Jos Artun pitäisi valita yksi tuote, jota hän käyttäisi loppuikänsä, se olisi käsitiskiaine Fairy. Oli sitten kyse keittiön tai kylpyhuoneen siivouksesta, Fairy käy lähes kaikkeen Artun mukaan.

Lue myös: Siivoojat kertovat, mitkä aineet ovat heidän mielestään yliarvostettuja – erityisesti yksi villitys sai täystuomion: ”Ei voi missään nimessä suositella”

Samea allas kirkastuu kahdella tuotteella

Etenkin töissä Arttu on äärimmäisen tarkka siisteydestä. Ravintolassa työskentelevä Arttu tunnustaa olevansa työpaikalla jopa pakkomielteinen siivooja, ja hänet on usein huomioitu kuukauden siisteimmän työntekijän palkinnolla. 

”Töissä on paljon metallipintaa ja terästä, joten hinkkailen jatkuvasti vesipisaroita ja ruoantähteitä pois. Siellä heilun rätti kädessä aivan koko ajan.”

Työssään Arttu onkin oppinut ravintolamaailman siisteysjippoja. Todellinen ekspertti hän on etenkin sameiden tiskialtaiden puhdistuksessa. Jos altaaseen kaadetaan esimerkiksi paljon kahvia, se alkaa harmaantumaan.

”Ruokasooda ja Fairy on ihan paras kombo altaan puhdistamiseen, näillä allas kirkastuu kuin uudenveroiseksi. Nämä aineet myös löytyvät jo valmiiksi monen kotoa”, Arttu neuvoo.

Heille, joille kodin siisteyden ylläpitäminen tuntuu vaikealta arjen kiireissä, Artulla on hyvä vinkki.

”Puhelimesta kannattaa laittaa esimerkiksi kymmenen minuutin tai vartin ajastus päälle, vaikka joka päivä. Näin saa ylläpidettyä hyvää yleissiisteyttä. Pistä hyvää musiikkia taustalle ja anna mennä”, Arttu  sanoo.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Suomen mestarisiivoojaksi kruunattu Arttu, 29, luottaa yhden aineen nimeen lähes kaikessa siivouksessa – vinkkaa kätevän niksin samean tiskialtaan kiillotukseen

Sinun täytyy kommentoidaksesi.