Kodinhoito

Mieluiten tehtävien kotitöiden top 5 yllättää – löytyykö sinun suosikkisi listalta?

Usein kotitöitä ajatellaan vain pakollisena pahana, mutta askareiden joukosta löytyy jopa rentouttavia ja mielihyvää tuottavia puuhia. Arvaatko, mitkä kotityöt miellyttävät eniten?

Kysyimme Kotilieden lukijoilta, mitä kotityötä he tekevät mieluiten. Mieluisin kotityö erottui joukosta ja keräsi neljäsosan annetuista vajaasta 400 äänestä.

Lukijoiden inhokkien top 5 löydät puolestaan täältä.

Lue perustelut mieluisimpien kotitöiden puolesta:

Pyykinpesu on helppo homma

Perustelut olivat yksimielisiä: pyykinpesu on vaivatonta, sillä kone hoitaa suurimman osan työstä ja pyykkiä voi pestä muun elämän ohessa. Lisäksi puhdas pesty pyykki ilahduttaa sekä tuoksultaan että kuivuneena ja vaatekaappiin viikattuna.

”Sujuu kaiken muun elämisen ja tekemisen sivussa ja kone hoitaa suurimman osan hommasta”

Pyykinpesu on mieluisin kotityö.

”Rakastan puhtaan pyykin tuoksua.”

”Helppoa kuin heinänteko.”

”Se käy niin luontevasti. Keksittyäni myös laittaa paidat yms. vaateripustimille kuivumaan, jolloin välttyy turhalta silittämiseltä, pyykinpesuni on suoraan sanottuna nautinnollista.”

Tavaroiden järjestäminen saa ihmeitä aikaan

Järjestyksen keskellä on mukavampi elää kuin kaaoksessa. Tavaroita järjestämällä työn tulos näkyy heti ja koti näyttää siistiltä, kun tavarat ovat paikoillaan. Tavarat on myös helpompi löytää, kun ne ovat järjestyksessä.

”Laittamalla tavarat paikoilleen koti näyttää heti paremmalta. ’Paikka aina kaikella ja kaikki aina paikallaan’, sanoi jo äitini. Näin tehden säästyy myös jatkuvalta etsimiseltä.”

”Pelkällä tavaroiden järjestämisellä saa jo ihmeitä aikaan eli koti näyttää heti siistimmältä. Se on nopea ja helppo ’pikasiivous’.”

”Tulee nopeasti siistin näköistä, eikä tarvitse elää kaaoksen keskellä.”

Tavaroiden järjestäminen ja paikoilleen laittaminen tekee kodista siistin.

”Tavaroiden järjestely on ihanaa! Rentouttavaa ja rauhoittavaa. Esimerkiksi vaatekaapin järjestely on lempipuuhaani. Kirjahyllyssä kirjat ovat ilmestymisjärjestyksessä, laatikoissa on lokerot. Koskaan ei minulla ole sukat olleet eksyksissä tai eriparisia.”

Silittäminen rauhoittaa

Yllättävää kyllä, silittäminen on sekä pidetty että inhottu kotityö. Silittämisestä pitävät perustelevat silittämistä rauhoittavana puuhana, josta jää siisti jälki. Samalla voi katsella televisiota, kuunnella radiota tai vain ajatella. Ja onhan puhtaiden ja silitettyjen lakanoiden väliin pujahtaminen ihanaa!

”Kun silitän pyykkiä, voin samalla miettiä erilaisia asioita, suunnitella ja unelmoida. Se on rentouttavaa.”

”Radio Suomen sunnuntaiaamupäivän musiikkiohjelmat ja silitys! Voiko rentouttavampaa olla! Totaalinen mindfulness-tuokio.”

Silittäminen on sekä mieluisa että inhottu kotityö.

”Silittäminen on monta työtä käsittävän ketjun nautinnollinen ’loppuhuipennus’: pyykkien lajittelu, pesemiset, ripustamiset, tuoksuvan pyykin kerääminen ja sitten silitys. On hauska viikata ja järjestää pinoja kaappiin.”

”Silitetyt, puhtaat lakanat, niiden väliin on niin mukava saunan jälkeen pujahtaa. Silitän lähes kaikki vaatteet, pysyvät paljon siistimpinä.”

Astiapesukoneen tyhjentäminen ja täyttö on vaivatonta

Astianpesukoneen tyhjentäminen ja täyttäminen on usealle jokapäiväinen nopea ja helppo askare ja puhdastakin tulee nopeasti. Ruoanlaiton ohessa kone täyttyy melkeinpä itsestään ja astiat menevät oikeille paikoilleen, kun ne itse laittaa kaappiin.

Astianpesukoneen tyhjentäminen ja täyttäminen on nopea askare.

”Tuntuu siistiltä, kun astiat ovat poissa näkyviltä.”

”Se käy niin kätevästi aamukahvin keittämisen tai ruoanlaiton ’sivutuotteena’.”

”Ei sitä kukaan muukaan tee.”

”Voittaa menen tullen astioiden pesun käsin.”

Tiskaaminen on terapeuttista

Tiskaaminen on monen mielestä palkitsevaa, sillä työn tuloksen näkee heti ja keittiö pysyy siistinä. Osa kokee tiskaamiseen jopa terapeuttisena ja rentouttavana, kun saa aikaa ajatella ja suunnitella.

”Tiskaan usein käsin, koska yhden hengen taloudessa tiskiä tulee vähän. Tiskaaminen on aina ollut minulle rentouttava ja mieleinen puuha.”

”Se on nopeampaa kuin koneen täyttäminen.”

Tiskaaminen on viidenneksi mieluisin kotityö.

”Keittiön siisteys tuo hyvän mielen.

”Kevyttä työtä ja kädenjäljen näkee saman tien. Astiat myös puhdistuvat paremmin kuin koneessa.”

 

Mistä kotitöistä sinä pidät eniten? Kerro kommenteissa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Mieluiten tehtävien kotitöiden top 5 yllättää – löytyykö sinun suosikkisi listalta?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.