Kodinhoito

Missä vaatteita kannattaa myydä netissä? Nämä ovat parhaat mobiiliapplikaatiot kirppistelyyn!

Elisa Tikkanen paljastaa kirjassa Kirppareiden kuningatar – Näin teet rahaa vaatekaappisi aarteilla, mitkä ovat netin parhaat paikat kirppistelyyn. Ota talteen kirpparikuningattaren vinkit!

Jimmy Choon laukku, Burberryn takki, Yves Saint Laurentin huivi, Emporio Armanin jakku… Löytyykö vaatekaapistasi aarteita, joilla ei kuitenkaan ole sinulle käyttöä? Ne kannattaa laittaa kiertoon!

Lue myös: Helsingin parhaat kirpputorit – Tee mahtavia löytöjä näillä 10 kirpparilla

Uutuuskirjassa Kirppareiden kuningatar – Näin teet rahaa vaatekaappisi aarteilla (Atena) Elisa Tikkanen opastaa, että jokaiselle vaatteelle ja asusteelle kannattaa etsiä sellainen myyntipaikka, jossa kyseinen tuote tulee myydyksi nopeimmin, pienimmillä kuluilla ja parhaaseen hintaan.

Tikkasen mukaan silloin, kun tarkoitus on myydä määrän sijaan yksittäisiä merkkituotteita, ostajaa kannattaa lähteä etsimään netistä. Siellä tuotteet tavoittavat laajemman potentiaalisen ostajakunnan kuin itsepalvelukirpputorilla.

Mutta missä vaatteita kannattaa myydä netissä? Elisa Tikkanen testasi parhaat mobiilisovellukset kirppistelyyn. Nämä ne ovat:

Kotimaista kaupankäyntiä:

1. Tori.fi

Tori.fi on kenties Suomen tunnetuin kaupankäyntiin tarkoitettu verkkosivusto huuto.netin ohella. Tori.fi toimii kuitenkin myös helposti, nopeasti ja vaivattomasti mobiiliapplikaationa. Tarjonta on monipuolista, ja vaatteiden lisäksi myynnissä onkin muun muassa huonekaluja, autoja, leluja, lastentarvikkeita ja asuntoja.

Koska sivusto on tunnettu suomalaisten keskuudessa, myynti-ilmoituksia, ostajia ja myyjiä on paljon. Tämä tarkoittaa myös sitä, että joukkoon mahtuu myös ihmisiä, jotka esittävät runsaasti tarkentavia kysymyksiä tuotteista, mutta eivät kuitenkaan ole valmiita ostamaan sitä. Elisa Tikkanen kehottaakin myyjiä miettimään, kuinka paljon he ovat valmiita käyttämään aikaa viesteihin vastaamiseen.

Tori.fi:ssä on monenlaisia ja monentasoisia myyntiartikkeleita ja -ilmoituksia, sillä sivusto ei karsi myynti-ilmoituksia esimerkiksi kuvien laadun perusteella.

Postituskulut jäävät usein myyjän maksettaviksi, ellei ostajan kanssa onnistu sopimaan jotakin muuta. Koska sivustolla seilaa myös epärehellistä porukkaa, myytävää tavaraa ei kannata lähettää saamatta maksua etukäteen.

Esimerkki Elisan myyntikokemuksessa Tori.fi:ssä: 5 eurolla käytettynä ostetut Harley Davidsonin kengät menivät kaupaksi 55 eurolla, voittoa 45 euroa.

Lue myös: Kokeneet aarteenetsijät vinkkaavat: Näin erotat aarteet roinasta kirpputorilla

Vestiaire Collective, missä kannattaa myydä vaatteita netissä, nettikirpputori, kirpputori, mobiilisovellus, sovellus, kirpputorisovellus, kirppis, vaatteet, missä vaatteita kannattaa myydä netissä

2. Zadaa

Kotimainen Zadaa on vaatteiden myymiseen ja ostamiseen tarkoitettu helppokäyttöinen mobiilisovellus. Kirjautuessa täytyy kertoa, minkä kokoisia vaatteita käyttää, ja sovellus pyrkiikin tarjoamaan pääasiassa käyttäjän oman koon vaatteita ostettavaksi. Sovellukseen kirjaudutaan joko Facebook-tilin kautta tai sähköpostilla.

Kun sovelluksen kautta haluaa myydä vaatteen, on tuotteesta otettava neljä kuvaa: yksi edestä, yksi takaa, yksi jostakin tuotteen yksityiskohdasta ja yksi valmistajan brändistä. Lisäksi on arvioitava, minkä hintainen tuote olisi uutena. Tämä Elisa Tikkasen mielestä erityisen haasteellista, jos on myymässä Zadaan kautta esimerkiksi alunperin kirpputorilta löytämäänsä vaatetta tai vuosikymmeniä vanhaa vintage-tuotetta.

Sovellus toimii Suomessa, Saksassa ja Tanskasssa. Tuotteiden hintataso on kohtuullinen ja kaupanteko myyjälle pienikuluista. Kaupankäyntiä tosin hidastaa se, että käyttäjiä on toistaiseksi vielä suppeahkosti.

Postitus sovelluksen kautta myydyille tuotteille on helppoa. Paketin päälle ei tarvitse edes tulostaa kotona itse lappua, vaan se tulostetaan Matkahuollon palvelupisteessä.

Esimerkki Elisan myyntikokemuksesta Zadaassa: 4 eurolla kirpputorilta ostettu Marimekon Mahti-mekko meni kaupaksi 80 eurolla, voittoa 72 euroa.

3. Facebookin kirppisryhmät

Facebook on täynnä kirpputoriryhmiä, jotka rajautuvat erilaisten mielenkiinnonkohteiden mukaisesti. Monilla paikkakunnilla on omat kirppariryhmänsä, mutta lisäksi löytyy esimerkiksi Marimekkokirppis, Marimekko ja Arabia -kirppis, Pohjoismaisen designin kirpputori, COS & Filippa K -kirpputori, Arabiakirppis sekä Riihimäen lasi & Kumela -kirpputori.

Elisa Tikkanen tosin toteaa, että joissakin erikoistuneemmissa kirpputoriryhmissä kaupankäynnin sijaan saattaa syntyä ainoastaan paljon keskustelua myytävästä tuotteesta ilman, että ostajaehdokkaita olisi lainkaan. Facebook-ryhmien kulttuuri on toisinaan myös tuskastuttavan monimutkainen: tuotteita varaillaan, mutta saattaa olla, että varailijat eivät loppujen lopuksi olekaan kiinnostuneita tuotteen ostamisesta.

Myös monien kirppisryhmien säännöt voivat olla turhankin monimutkaisia ja niihin perehtymiseen menee rutkasti aikaa. Ryhmien vahvuus on kuitenkin siinä, että kauppoja on helppo sopia vaikka omalle kotiovelle, jolloin sekä myyjä että ostaja säästyvät postituskuluilta. Kuten muissakin netin kauppapaikoissa, myös Facebookissa kannattaa varoa huijareita.

Lue myös: Oletko törmännyt netissä vastaavaan? Lue kirppis- ja kierrätysryhmien uskomattomimmat tarinat

Vestiaire Collective, missä kannattaa myydä vaatteita netissä, nettikirpputori, kirpputori, mobiilisovellus, sovellus, kirpputorisovellus, kirppis, vaatteet, missä vaatteita kannattaa myydä netissä

Kansainvälisiä kauppapaikkoja:

4. Vestiaire Collective

Kansainvälinen Vestiaire Collective on ensisijaisesti luksusvaatteiden ja -asusteiden myymiseen tarkoitettu mobiiliapplikaatio ja verkkosivusto. Sivusto valikoi myytäväksi tarjottavista tuotteista parhaat, joten suuri osa tarjotuista tuotteista ei välttämättä pääse edes myyntiin. Tästä syystä myynnissä olevat tuotteet ovat kuitenkin laadukkaita ja kauppapaikka pysyy houkuttelevana.

Vestiaire vaatii myynti-ilmoitukseen tarpeeksi hyvät kuvat. Toisinaan ilmoituksen hylkääminen saattaakin johtua siitä, että Suomen haastavissa valaistusolosuhteissa räpsäisty kuva onkin liian synkkä tai kuva myytävästä tuotteesta on muuten huonolaatuinen.

Elisa Tikkanen kertoo todenneensa Vestiaire Collectiven parhaaksi väyläksi myydä vaatekaappinsa helmiä. Tämä siitäkin huolimatta, että sovellus veloittaa myyjältä paljon myynti- ja postikuluja, ja myyjälle jää rahaa käteen noin kaksi kolmasosaa kauppahinnasta.

Sovelluksessa on kuitenkin paljon vähemmän tarkentavien tietojen kyselijöitä kuin esimerkiksi Facebook-kirpputoreilla ja Tori.fissä. Tinkiminen tosin on yleistä, ja monesti ostajaehdokkaat pyrkivät tinkimään huomattavasti pyyntihinnasta.

Postittaminen on tehty helpoksi, sillä kauppojen synnyttyä Vestiaire lähettää myyjän sähköpostiin lomakkeen, joka liimataan postipaketin päälle.

Esimerkki Elisan myyntikokemuksesta Vestiaire Collectivessa: 30 eurolla kirpputorilta ostettu Jimmy Choon laukku meni kaupaksi 170 eurolla, voittoa 114 euroa.

Lue myös: Helsingin parhaat vintage-liikkeet – 10 puotia, joissa on pakko käydä!

5. Etsy

Etsy on kansainvälinen, perinteinen ja tunnettu myyntipaikka, johon voi laittaa myytäväksi itse tehtyjä tuotteita tai yli 20 vuotta vanhoja vintage-tuotteita. Myynti-ilmoituksen julkaiseminen maksaa 0,2 dollaria ja hinta pitää maksaa, vaikka tuotetta ei saisikaan myydyksi.

Sekä nettisivustona että mobiilisovelluksena toimivaan Etsyyn on perustettava oma kauppa, josta muodostuu myös myyjän brändi. Kun kauppaansa lisää uuden tuotteen myytäväksi, on siitä kerrottava sovellukselle monia asioita, mikä voi tuntua työläältä.

Elisa Tikkanen toteaa, että Etsyn laajasta tarjonnasta erottuminen on haasteellista. Lisäksi suurin osa käytäjistä on yhdysvaltalaisia, ja Atlantin toiselle puolen on usein kallista postittaa myytyjä tuotteita.

Esimerkki Elisan myyntikokemuksesta Etsyssä: 50 sentillä ostettu Chanelin meikkipussi meni kaupaksi 27 eurolla, voittoa 19 euroa.

Myytkö vaatteita netissä? Kerro kommenteissa, missä parhaat kauppasi ovat syntyneet ja missä vaatteita kannattaa myydä netissä sinun mielestäsi!

Lähde: Elisa Tikkunan: Kirppareiden kuningatar – Näin teet rahaa vaatekaappisi aarteilla (Atena, 2018)

Kommentoi

Kommentoi juttua: Missä vaatteita kannattaa myydä netissä? Nämä ovat parhaat mobiiliapplikaatiot kirppistelyyn!

Marjaana

theluxurycloset.com 😉

Sinun täytyy kommentoidaksesi.