monitoimikone

Monitoimikone – 5 vinkkiä monitoimikoneen ostajalle

Monitoimikone haaveissa? Monitoimikoneen ostajan kannattaa ensin pohtia, mihin keittiössä apua tarvitsee.

Miten oikea monitoimikone valitaan ja mistä kannattaa maksaa?

Lue myös: Valurautapannu on kokin perusväline

Monitoimikoneen ostajan kannattaa ensin pohtia, mihin keittiössä apua tarvitsee. Raastaako, viipaloiko, vaivaako taikinoita vai vaahdottaako valkuaisia? Osalla koneista onnistuu myös jäämurskan teko, siementen jauhaminen sekä appelsiinimehun puristaminen.

Lue myös anna.fi:stä: Näin puhdistat kiertoilmauunin oikein – 4 vinkkiä pinttyneen lian puhdistukseen

Monitoimikone ostoslistalla? Viisi vinkkiä monitoimikoneen ostajalle

  1. Mieti, missä säilytät konetta. Monitoimikoneissa on paljon lisäosia, joten pelkkä koneen koko ei määrää tilantarvetta.
  2. Selvitä, mitkä lisäosat tulevat koneen mukana ja mitä on saatavilla erikseen. Huomioi hintavertailussa koko paketti. Kallein kone ei välttämättä ole lopulta kallein, jos kaikki lisäosat kuuluvat vakiovarusteisiin.
  3. Pohdi, mitkä toiminnot ovat sinulle tärkeitä – koneiden varustelutaso vaihtelee. Esimerkiksi minisilppuri voi olla hyödyllinen, jos teet paljon tahnoja ja mausteseoksia. Joissain koneissa mukana voi olla myös mehulinko tai digitaalinen vaaka.
  4. Selvitä myös miten monitoimikoneen pesu onnistuu. Saako koneen helposti purettua osiin ja voiko kaikki osat estä koneessa?
  5. Tutki, mitä laitteita sinulta jo löytyy. Monesta kodista löytyy entuudestaan esimerkiksi sähkövatkaaja, teho- tai sauvasekoitin. Et välttämättä kaipaa kahta konetta tekemään samaa asiaa.

Avainsanat

Keskustelu

Onko monitoimikone sama kuin yleiskone? Minulla on yleiskone, jolla saa vatkattua ja vaivattua taikinoita ja siinä on varusteina tehosekotin, raastin terineen ja lihamylly, jolla voi paitsi jauhaa lihaa myös täyttää possumakkarat. Miksi markkinoilla näyttää olevan kahdenlaisia vekottimia, vaikka ne ilmiselvästi täyttävät saman tarkoituksen -markkinamiesten riemuksiko?

Minäkin olen sitä yleiskonetta etsinyt, enkä monitoimikonetta. Tarvitsisin ilman muuta sellaisen, jolla voi tehdä kunnon kokoisen leipätaikinan ja sitten siinä vois olla joku raastin-, viipalointisysteemi, mutta kun niissä on yleensä ihan liikaa härpäkkeitä. Vanha sähkövatkain vetelee jo viimeisiään ja käsin en voisi enää kuvitellakaan tekeväni mitään taikinoita.

Saina vajaa vuosi sitten syntymäpäivälahjaksi perheeltäni Electrolux EKM4000-yleiskoneen ja sitä en vaihtaisi mistään hinnasta. Hinta-laatu suhde on parhaimmillaan. Teen suurimmaksi osaksi kaikki leivät itse ja lisäksi tykkään leipoa paljon. Koneessa on riittänyt tehot joka kerta. Kulhot ja sekoitusosat voi pistää huoletta koneeseen pesuun.

Ainut miinus on ollut lisäosien hankala saatavuus, mutta nyt on niitäkin alkanut näkymään isoissa elektroniikkaa myyvissä kaupoissa. Juuri tilasin vihannesleikkurin.

Suosittelen Electroluxia kyllä kaikille, jotka tekevät paljon itse leivonnaisia. Kyllä helpottaa elämää paljon, kun ei koko ajan tarvitse olla kädet taikinassa hartiat puutuneena.

Kommentoi juttua: Monitoimikone – 5 vinkkiä monitoimikoneen ostajalle

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X