mustat jäljet lattiassa saa pois pesuaineella

Mustat jäljet lattiassa: Näin saat ne pois

Kumipohjaiset kengät voivat jättää jälkeensä rumia jälkiä lattiaan. Onneksi mustat jäljet on yleensä helppo poistaa. Katso ohjeet!

Mustat jäljet lattiassa ovat ikäviä. Jäljet johtuvat mitä todennäköisimmin kengistä. Kenkien mustasta kumipohjasta jää herkästi raitoja lattiaan. Kumiraidat ovat lattian pinnassa, joten ne on yleensä helppo poistaa.

Lue myös: Lattian pesu: Katso pesuohjeet eri materiaaleille ja saat lattiasi loistamaan

Mustat jäljet lattiassa: Näin saat ne pois

  • Pyyhi tahroja astianpesuaineliuoksella.
  • Jos raidat on tiukemmassa, hankaa kevyesti pyyhekumilla.
  • Joissakin tapauksissa voi pyyhkiä kumitahraa tärpättiin tai asetoniin kostutetulla talouspaperilla. Varmista aina ennen voimakkaampien aineiden käyttöä, kestääkö lattiapinta niitä. Esimerkiksi useimmat muovimatot vaurioituvat tärpätistä ja muista vahvoista liuottimista.

Lue myös Anna.fi:stä: Mäntysuopa on luontoystävällinen pesuaine, joka sopii muuhunkin kuin mattojen pesuun: 6 tapaa käyttää mäntysuopaa

Avainsanat

Keskustelu

Varokaa sitä ns. ”ihmesientä” kun putsaatte parketista noita mustia raitoja. Kyllä raidat lähti, mutta parketti ihan piloilla…. Uskoin myyjän vakuutteluihin, enkä kokeillut jostain nurkasta ensin. Ja vahinko tuli esiin vasta kun olin nihkeäpyyhkinyt lattian ja aurinko kirkkaasti paistoi siihen….

Kommentoi juttua: Mustat jäljet lattiassa: Näin saat ne pois

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X