Kodinhoito

Pyrkivätkö muurahaiset sisälle? Kokosimme 8 kotikonstia niiden torjuntaan

Sisälle pyrkivät muurahaiset ovat monelle tuttu vaiva kesäisin. Keräsimme myrkyttömät konstit, joiden avulla häädät muurahaiset sisätiloista.

Muurahaisten torjuminen kannattaa aloittaa kunnon siivouksella. Pidä huolta, että tasot ovat puhtaita eikä niillä loju leivänmuruja tai sokerikiteitä. Kokeile sitten näitä keinoja, kun muurahaiset sisällä ärsyttävät ja haluat päästä eroon reviirillesi tunkeutuvista sokerimuurahaisista.

Lue myös: Muurahaiset puutarhassa voivat olla niin hyöty kuin haitta – katso vinkit, joiden avulla voit vähentää muurahaisten määrää

1. Tuki aukot ja halkeamat

Seuraa muurahaisten suosimia reittejä ja tutki, mitä kautta ne pääsevät sisään. Löydätkö halkeamia tai aukkoja, joiden tukkiminen voisi auttaa?

Jos muurahaiset löytävät aina tiensä tiskipöydälle, silikonisaumatkin voivat kaivata uusimista. Muurahaiset pystyvät nakertamaan itselleen reitin huonokuntoisten tiivisteiden läpi.

2. Muurahaiset sisällä? Vanha kansa luottaa saippua- tai suolaveteen

Pitkään käytössä ollut keino on sekoittaa reilusti saippuaa tai suolaa kiehuvaan veteen. Etenkin suolalla on saatu aikaan hyviä tuloksia.

Kiehuva vesi kaadetaan suoraan muurahaisten päälle tai pesään, jolloin pesä tuhoutuu väliaikaisesti. Lopullista apua konsti ei välttämättä tuo.

3. Ripottele talkkia kulkuväylille

Talkkia kannattaa ripotella muurahaisten kulku- ja sisääntuloväylille. Jostain syystä muurahaiset välttelevät talkkia, eivätkä halua kulkea sen yli.

4. Sirota kanelia kulkuväylille

Kaneli toimii samoin kuin talkki. Sirottele sitä kulku- ja sisääntuloväylille. Voit lisäksi tehdä muurahaissuihkeen sekoittamalla kanelia veteen. Lisänä saat herkullisen tuoksuisen kodin.

Muurahaiset sisällä
Muurahaiset pyrkivät sisätiloihin ruoan toivossa.

5. Muurahaiset sisällä? Tee ansa aspartaamista tai siideristä

Viritä muurahaisille ansa kaatamalla lasi puolilleen siideriä. Makea neste houkuttelee muurahaiset kiipeämään lasiin, mutta ne eivät pääse sieltä enää pois.

Saman tempun voi tehdä aspartaamin avulla. Kaada laimentamatonta aspartaamilla makeutettua mehutiivistettä laakeaan astiaan tai suoraan muurahaispesään. Aspartaami myrkyttää muurahaiset hengiltä.

6. Liitu pitää muurahaiset loitolla

Piirrä liidulla viivat talosi ympärille. Muurahaiset eivät tahdo kulkea viivojen yli, vaan jättävät näin talon rauhaan. Toista temppu aina sateen jälkeen.

7. Syötä muurahaisille kaurapuuroa

Kaurapuuro on myös muurahaisten herkkua. Ne syövät mahansa täyteen, kunnes kaura turpoaa ja tappaa muurahaiset.

8. Suihkuta sitruunaa ja piparminttua

Piparmintun ja sitruunan tuoksut eivät ole muurahaisten mieleen. Kokeile siis suihkuttaa sitruunasuihketta sisätiloissa muurahaisten karkottamiseksi.

Toinen vaihtoehto on levittää piparminttuöljyä oviaukkoihin. Jos muurahaisia on paljon, niitä voi suihkuttaa piparminttuöljystä ja vedestä tehdyllä seoksella.

+ Muurahaiset sisällä, eikä mikään toimi? Turvaudu torjunta-aineisiin

Jos mikään muu ei toimi, turvaudu torjuntasuihkeisiin ja -syötteihin. Yksi hyvä keino on syöttirakeiden käyttäminen. Rakeita levitetään muurahaisten reiteille sisällä ja ulkona ohjeen mukaan. Käsittely tulee uusia ulkona aina sateen jälkeen.

Pidä huolta, että lapset ja kotieläimet eivät pääse myrkyllisiin rakeisiin käsiksi.

Lähteet: Hyönteismaailma, Siivous.info, Tiphero

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pyrkivätkö muurahaiset sisälle? Kokosimme 8 kotikonstia niiden torjuntaan

Kokemusta on

Naurettavia keinoja :D.

Luuleeko joku oikeasti, että talon saa niin tiiviiksi, etteivät muurahaiset löydä sisään?

Toimiva keino on mennä kauppaan ja ostaa pari muurahaisloukkua ja laittaa ne murkkujen kulkureiteille. Ne vievät loukuista käpälissään myrkkyä mikä tuhoaa pesän jopa pariksi vuodeksi.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.