nahan hoito pitää nahkahanskat kunnossa

Nahan puhdistus: Näin nahkavaatteesi säilyvät hyvinä

Nahan puhdistus ja hoito eroaa muista materiaaleista. Ota ohjeet talteen, ja varmista nahkavaatteillesi pitkä ikä!

Nahkavaatteita kannattaa hoitaa huolella, niin ne pysyvät pidempään käyttökelpoisina. Lue, miten nahan puhdistus tehdään!

Lue myös: Tarkista pesumerkinnät, ennen kuin peset vaatteesi – tätä pesumerkit tarkoittavat

Nahan puhdistus

  1. Suojaa nahkavaatteet ja -asusteet sopivalla kyllästysaineella. Takeista kannattaa suojata etenkin likaantumiselle alttiit kohdat, kuten kaulus, hihansuut ja taskunsuut. Mokkanahkaiset vaatteet ja asusteet on hyvä suojata kokonaan.
  2. Poista nahkavaatteesta tahrat tuoreeltaan mietoon saippuaveteen kevyesti kostutetulla pyyhkeellä. Pyyhi kosteus pois heti.
  3. Mokkavaatteesta kevyt lika lähtee vaahtomuovin palasella hankaamalla, samalla mokan pinta elävöityy. Vesiliukoiset tahrat lähtevät kostealla pyyhkeellä tai sienellä hieromalla. Käytä vettä varoen, älä anna nahan kastua läpi. Lopuksi kuivunut pinta harjataan. Väritahrat saa poistettua mokkakumilla hankaamalla.
  4. Käytä silloin tällöin nahanhoitoon tarkoitettuja erikoisvalmisteita, jotka sekä puhdistavat että suojaavat. Saatavilla on myös nahkatuotteiden pesuaineita.
  5. Pesetä nahkavaate tarvittaessa pesulassa kemiallisessa pesussa.

Lue myös Anna.fi:stä: Vastustatko turkiksia, mutta kuljet nahkakengissä? Onko nahkatuotteiden käyttö epäeettistä vai ekologisesti järkevää?

Avainsanat

Keskustelu

Ostin hiljattain uuden nubuk nahkaisen nahkatakin. Mutta takki
haisee voimakkaalle, ja saan päänsäryn ja silmät vuotaa eli
allergisoin. Olen yrittänyt tuulettaa takkia mutta haju ei poistu.
Elikä millä taakista saa pois voimkkaan hajun?

”Suojaa nahkavaatteet ja -asusteet sopivalla kyllästysaineella”

Tämähän selvensi asiaa! 😀 Kiitti, nyt tiedän millä suhnutan mun takin.

Itse olisin myös kaivannut vähän enemmän avattua artikkelia. Tuosta kuin ei paljon viisastunut. Mutta eipä siinä, käytetään sopivia aineita, niin niillä homma hoituu. 😛

Nahkatakkini kastui aivan läpimäräksi yhdestä.kohtaa selästä kun teltan katolta tippui siihen vetyä. Kuivuttuaan siihen jäi ikäänkuin suolaraita, kun kengissä joskus. Miten ”suolaraidan” saa pois.

Kommentoi juttua: Nahan puhdistus: Näin nahkavaatteesi säilyvät hyvinä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X