Näppäimistön puhdistus

Näppäimistön puhdistus jää helposti tekemättä, vaikkei se ole edes vaikeaa – katso ohjeet!

Moni nakuttaa tietokoneen näppäimistöä joka päivä, mutta näppäimistön puhdistus unohtuu pitkiksi ajoiksi. Näin hoidat homman helposti!

Anna.fi kertoo, että näppäimistöllä saattaa elää enemmän bakteereja kuin vessanpöntössä. Ihmisille haitallisten pöpöjen lisäksi laitteeseen kertyvä lika ja pöly voivat haitata laitteen toimintaa. Tietokoneen näppäimistön puhdistus onkin hyvä tehdä säännöllisin väliajoin, kuukausittain tai aina tarvittaessa.

Lue myös: Kulkeeko mukanasi salakavala bakteeripesäke? Martat neuvovat, miten puhdistat tavarat, joita lääpit jatkuvasti

Ylläpidät puhtautta, kun et syö tai juo tietokoneen ääressä. Kädet olisi myös hyvä pestä ennen ja jälkeen tietokoneen käytön.

Kotona ja etäkonttorilla näppäimistön puhdistaminen jää käyttäjän vastuulle. Jos kyseessä on yhteiskäytössä olevat työpaikan laitteet, hygieniasta on oltava tarkempi. Työnantajan vastuulla on huolehtia asianmukaisista puhdistusvälineistä.

Lue myös: Ota käyttöön helpot pikanäppäimet – 25 kätevää komentoa, jotka nopeuttavat tietokoneen käyttöä

Näppäimistön puhdistus

Irrota näppäimistö järjestelmästä tai poista langattoman laitteen paristot aina ennen laitteen puhdistamista. Älä kaada nestettä näppäimistölle, se voi vahingoittaa näppäimistöä.

  1. Käännä näppäimistö ylösalaisin ja poista irtonainen pöly ja muu lika napauttamalla näppäimistöä kevyesti.
  2. Poista pöly ja lika pinnoilta ja näppäinten väleistä paineilmalla, jota myydään muun muassa valokuvaus- ja tietokoneliikkeistä. Vaihtoehtoisesti voit imuroida varovasti näppäimistön yläosan käyttämällä pölyharjaa tai kietoa mikrokuituliinan tai säämiskän kortin, kuten kirjastokortin, ympärille ja hangata sillä näppäimistön välit.
  3. Kostuta nukkaamaton liina tai vanupuikko kevyesti mietoon saippualiuokseen ja pyyhi näppäinten ja näppäimistön pinta. Varmista, että liina on nihkeä, ei märkä, ja varo valuttamasta vettä näppäimistön sisään.

Lue myös: Naaman lääppiminen ei kannata korona-aikana – Sanna yritti noudattaa suositusta vain tunnin ajan, mutta silti käsi eksyi kasvoille

Hiiren puhdistus

Irrota hiiri järjestelmästä tai poista langattoman hiiren paristot aina ennen laitteen puhdistamista. Älä kaada nestettä suoraan hiirelle, se voi vahingoittaa hiirtä.

Kostuta nukkaamaton liina tai vanupuikko mietoon saippuavesiliuokseen ja pyyhi varovasti hiiren ulkopinta, vierityspainike ja optinen tunnistin.

Lähteet: Martat ja Microsoft

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Näppäimistön puhdistus jää helposti tekemättä, vaikkei se ole edes vaikeaa – katso ohjeet!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X