Kodinhoito

Onko liesituulettimen puhdistus unohtunut? Katso Marttojen helpot ohjeet ja vältä paloturvallisuusriski

Milloin viimeksi puhdistit liesituulettimen rasvasuodattimen? Martat neuvovat, kuinka hoidat puhdistuksen, joka jää monelta helposti tekemättä.

Liesituuletinta tulee harvemmin puhdistettua. Liesituulettimen puhdistus kuitenkin kannattaisi silloin tällöin, sillä puhdas liesituuletin sitoo paremmin rasvahiukkasia ja poistaa käryjä.

Lue myös: Rosteripintojen puhdistus on helppoa – kokeile 4 nopeaa keinoa

Rasvaisena ja likaisena tuuletin ei toimi hyvin, ja pahimmassa tapauksessa suodattimesta voi tippua rasvaa liedelle. Se on paloturvallisuusriski. Rasvaa pääsee myös tuuletinpesään ja hormiin, jossa se hankaloittaa ilman kulkua ja aiheuttaa palovaaran.

Kysyimme Marttaliiton kodinhoidon ja asumisen asiantuntijalta Teija Jerkulta vinkit, kuinka liesituulettimen puhdistus tehdään oikeaoppisesti.

liesituulettimen puhdistus
Liesituulettimen puhdistus kannattaa, sillä pahimmassa tapauksessa likainen liesituuletin voi olla paloturvallisuusriski.

Lue myös Anna.fi:stä: Miten keittiön kaapit kannattaa järjestellä? Näillä vinkeillä saat hyllyt ja työtasot vihdoin järjestykseen

Liesituulettimen puhdistus

Puhdistusväli riippuu siitä, miten paljon liesituuletinta käytetään. Liesituuletin suositellaan puhdistamaan noin kolmen kuukauden välein ja vähintään kerran puolessa vuodessa.

Ennen rasvasuodattimen irrottamista kytke virta pois.

Rasvasuodattimen puhdistus riippuu sen materiaalista, joten aloita puhdistus materiaalin tarkastamisella. Rasvasuodatin voi olla metallia, vaahtomuovia, kuituvanua tai kertakäyttöistä kuitukangasta.

”Metallisen suodattimen voi pestä tiskikoneessa tai huljuttaa tiskivedessä, kun taas jotkut suodattimet ovat kertakäyttöisiä tai herkkää materiaalia. Ne pitää vaihtaa tai pusertaa kevyesti pesuaineliuoksessa, huuhtoa ja kuivata hyvin”, Jerkku sanoo.

Pyyhi liesituuletin päältä ja alta käsiastianpesuainevedellä.

Teräksisen liesituulettimen pinnasta saat sormenjäljet, rasvan ja pölyn pois mikrokuitupyyhkeellä tai käsiastianpesuaineella.

Lue myös: Kahvinkeittimen puhdistus etikalla ja soodalla – katso ohjeet nopeaan ja helppoon puhdistamiseen

5 vaihetta: Puhdista rasvasuodatin näillä ohjeilla

  1. Kytke virta pois.
  2. Irrota suodatin, ja tarkista sen materiaali.
  3. Pese metallinen suodatin tiskikoneessa tai huljuta tiskivedessä. Vaihda kertakäyttöinen suodatin. Pese herkästä materiaalista valmistettu suodatin kevyesti.
  4. Huuhtele ja kuivaa suodatin tai anna sen kuivua kunnolla ennen kuin asetat sen takaisin paikoilleen.
  5. Pyyhi liesituulettimen päältä ja alta käsiastianpesuainevedellä.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Onko liesituulettimen puhdistus unohtunut? Katso Marttojen helpot ohjeet ja vältä paloturvallisuusriski

Sinun täytyy kommentoidaksesi.