Kodinhoito

Pakastimen sulatus: 7 vinkkiä, joilla onnistut

Pakastimen sulatus onnistuu helposti muutaman hyvän kikan avulla. Nopeuta sulamista laittamalla pakastimeen kuumalla vedellä täytettyjä astioita.

Pakkaspäivänä on hyvä sulattaa ja pestä pakastin, sillä pakasteet pysyvät jäässä ulkona. Jos pakastimessa on runsaasti jäähuurretta, se kannattaa sulattaa myös kesällä ennen marjojen säilömistä, jotta pakastettujen marjojen laatu pysyy hyvänä pitkään. Miten pakastimen sulatus kannattaa tehdä? Kokosimme yhteen vinkit, joiden avulla onnistut kesällä ja talvella.

Lue myös: Milloin pesit jääkaapin viimeksi? Martat paljastavat, kuinka usein se pitäisi pestä

Pakastimen sulatus: 7 vinkkiä

  1. Valmistaudu pakastimen sulattamiseen käyttämällä vanhoja pakasteita pois mahdollisimman paljon. Mitä vähemmän pakastimessa on ruokaa, sitä helpompaa sulattaminen on.
  2. Pakastin on aika sulattaa, kun sisäpintoja peittää huurre. Jos pakastin on vain osittain huurtunut, kaavi huurre muovi- tai puulastalla.
  3. Laita pakastuskytkentä päälle hyvissä ajoin ennen sulatusta, jotta saat pakasteet mahdollisimman kylmiksi.
  4. Kytke pakastin pois päältä. Nosta korit pakastimesta. Lado pakasteet kylmälaukkuun tai sanomalehdillä vuorattuun laatikkoon. Peitä lehdillä tai huovilla. Jos ulkona on pakkasta, vie pakasteet viileään.
  5. Nopeuta sulamista laittamalla pakastimeen kuumalla vedellä täytettyjä astioita. Sulje ovi tai kansi. Kerää irtoavat jäälevyt pois. Ohjaa sulamisvesi astiaan tai imeytä se siivouspyyhkeeseen.
  6. Pyyhi ja kuivaa pakastin huolellisesti. Muista kuivata myös uurteet ja jäähdytysritilät. Pyyhitiivisteet astianpesuaineveteen kostutetulla siivousliinalla. Jos lika on tiukassa, ota avuksi hammasharja. Jätä ovi tai kansi auki ja anna pakastimen kuivua.
  7. Päivitä pakasteet. Kytke pakastuskytkentä. Lajittele tuotteet ja lado ne takasin pakastimeen käyttöjärjestykseen. Heitä vanhentuneet ja pilaantuneet pois. Säädä pakastin säilytyskytkennälle, kun sen sisälämpötila on -18 astetta.

Lähteet: Marttaliitto ry ja Työtehoseura

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pakastimen sulatus: 7 vinkkiä, joilla onnistut

LBT

Joo täällä oli kivasti pakkasta ja pakastin tuli sulatettua.

oho

Nuo kuumavesiastiat sulattavat pakastimen tosinopeasti ja jäälaatat on mukava poimia tiskialtaaseen sulamaan pois!
Joskus annoin tämän kuumavesiastiavinkin yhdelle kyläläismiehelle, kun hän valitti ettei pakastin sula vaikka sen tyhjentää, ottaa töpselin irti ja sulkee kannen. Seuraavalla viikolla hän valitti, ettei heidän huushollin kuumavesijärjestelmässä riittänyt kuuma vesi pakastimen täyttöön ja miten iso homma se oli ollut… Olisi vissiin pitänyt kertoa vinkki suoraan vaimolle niin olisi mennyt tieto muuttumattomana perille!

Ellen

Tänään päivällä täällä pohjoisessa oli pakkasta -27 astetta. Tyhjensin arkkupakastimen pahvilaatikoihin ja vein ulos pakkaseen. Pidin pakastimen kantta auki ja vähitellen jäät irtosivat seinistä palasina. Sen jälkeen pyyhin pakastimen sisältä. Laitoin pakastimen päälle ja toin ulkoa pakasteet. Samalla hetin pois vanhentuneet pakasteet. Kaappikakastimen sulatuksessa olisi varmaan mennyt enemmän aikaa.

Ellen

Tänään päivällä täällä pohjoisessa oli pakkasta -27 astetta. Tyhjensin arkkupakastimen pakasteet pahvilaatikoihin ja vein ne ulos pakkaseen. Pidin pakastimen kantta auki ja vähitellen jäät irtosivat seinistä palasina. En antanut jään sulaa pakastimen pohjalle. Sen jälkeen pyyhin pakastimen sisältä kuivaksi. Laitoin pakastimen päälle ja toin ulkoa pakasteet. Samalla hetin pois vanhentuneet pakasteet. Kyllä pakastimen sulatus on helppoa kun ulkona paukkuu pakkanen.

Aini

”Vanhentuneet” / ”pilaantuneet” pakasteet. Tämäkö on Kotilieden laatujournalismia?
Mikään ruoka ei pilaannu pakasteessa! Vaikka ruokien maku ja rakenne saattavat muuttua ja ainesten ravintoarvo vähetä, niiden syöminen on turvallista.
Leipävarras saisi nousta niin korkealle, ettei siihen ylety (vanha sanonta, joka tarkoittaa sitä, että on pula ruoasta). Eiköhän ruoan kunnioitus kasvaisi. Ilahduin, kun presidentti Niinistö totesi itsenäisyyspäivän haastattelussa, että ruoan haaskaaminen on synti. (Synti: yl. jstak väärästä t. valitettavasta teosta t. asiasta. Kielitoimiston sanakirja.)

Itse kaavin jäälaikut nopeasti pois niin, ettei paksuseinäinen pakastin ehtinyt lämmetä ja ladoin pakasteet ulkoa pakkasesta nopeasti takaisin. Eilen oli ulkolämpötila -24 astetta.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.