Kodinhoito

Peilin pesu ei tämän helpommaksi muutu – uskoisitko, että saat kiiltävän puhdasta jälkeä vain muutamassa sekunnissa?

Likaisen peilin puhdistaminen hohtavan kiiltäväksi vaatii vain mikrokuituliinan, tilkan vettä ja muutaman sekunnin. Katso lopputulos videolta.

Peilin pesu ei ole niin helppoa kuin luulisi. Pintaan voi sinnikkäästä puhdistamisesta ja kuivaamisesta huolimatta jäädä harmaita rantuja. Toinen riesa on peilin pinnalle pyörimään jäävät pölyhiukkaset, jotka valo paljastaa armottomasti. 

Siivousalan ammattilaisella Tiia Pentinmäellä on peilin puhdistamiseen kikka, joka on jopa epäilyttävän helppo.

Pentinmäen mukaan nuhruisen peilin puhdistamiseen tarvitsee vain puhtaan mikrokuituliinan ja vettä. Liina kostutetaan veteen, ja sen jälkeen peili pyyhitään ja hinkataan puhtaaksi. Lopputulos on kirkas ja tahraton.

Alun perin Pentimäki esitteli niksin Mimmit siivoo -Instagram-tilillään.

Lue myös: Kylpyhuoneen pesu vaihe vaiheelta – katso vinkit jokaisen kolkan puhdistamiseen

Katso videolta, miten helppoa peilin pesu on

Lue myös Anna.fi:stä: Siivouskaappi on usein täyteen ahdettu sekamelska – tältä näyttää ammattijärjestäjän nerokas imurikaappi

Tiesitkö? Ikkunasuihke jättää peilin likaiseksi

Moni on tottunut käyttämään peilin pesuun ikkunasuihkeita, mutta usko tai älä, suihkeita on syytä välttää. Pentinmäen mukaan juuri pesuainejäämät jättävät jälkeensä hankalasti puhdistettavia rantuja.

”Sama pätee mihin tahansa pintaan, kun pesuaineita käytetään liikaa. Niihin jää pyyhkimisjälkiä ja rantuja. Sen takia en suosittele käyttämään peilien kanssa mitään pesuaineita, koska siihen ei todella tarvita mitään. Pelkkä vesi riittää”, Pentinmäki sanoo.

Jos peili on jo hyvin samea tai muuten likainen, se voi vaatia kunnollista pesua. Pentinmäen mukaan peilit kannattaa säännöllisin väliajoin pestä samalla tavalla kuin ikkunat, eli käsitiskiaineella ja vedellä.

”Sameaan peiliin on kerrostunut paljon pesuaineita, joten sen saa puhtaaksi pesemällä samalla tavalla kuin ikkunat. Voi joutua vaan useamman kerran pesemään, että saa kaikki kerrokset pois.”

Likaisen peilin perusteellinen pesu tapahtuu niin, että märkä mikrokuituliina kostutetaan käsitiskiaineeseen. Sitten peili pestään liinalla. Lopuksi märkä peili kuivataan ikkunakuivaimella eli lastalla. Ja valmista on!

peilin pesu hoituu vedellä kostutetulla mikrokuituliinalla
Peilin puhdistus vie vain sekunteja.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Peilin pesu ei tämän helpommaksi muutu – uskoisitko, että saat kiiltävän puhdasta jälkeä vain muutamassa sekunnissa?

Sinun täytyy kommentoidaksesi.