Ikkunanpesu mimosa-metodi

Perheenäidit kehittivät metodin, joka tekee monien inhokkikotityöstä yhtä juhlaa – Mimosa-metodilla ikkunat peseytyvät kuin itsestään

Itähelsinkiläisten perheenäitien kehittämä Mimosa-metodi muuttaa tylsän ikkunanpesun juhlahetkeksi. Kerää sinäkin tänä vuonna kaveriporukka ikkunanpesubileisiin!

Kukapa ei yrittäisi helpottaa ikkunanpesu-urakkaa. Kotilieden toimitus kyseli vinkkejä ikkunanpesun vauhdittamiseen ja oppi, mitä tarkoittaa Mimosa-metodi.

Ikkunanpesuun voi kulua tunteja tai jopa päiviä

Kun kevätaurinko alkaa paistaa verhojen raosta ja paljastaa tahrat ja pölykoirat, suursiivousta ei voi enää vältellä. Yksi eniten aikaa vievistä kevätpuuhista on ikkunoiden pesu.

Ikkunoiden pesuun kuluu niiden määrästä riippuen useita tunteja, toisinaan jopa päiviä. Mitä ajan haaskausta kauniina lämpimänä kevätpäivänä, jolloin voisi istua auringossa kotipihalla, käydä pitkällä kävely- tai juoksulenkillä tai vaikkapa kilistellä kaupungilla alkavalle keväälle!

Näin kehitettiin Mimosa-metodi

Itähelsinkiläisessä taloyhtiössä asuvat naapurukset tuskailivat tylsän ikkunanpesu-urakan kanssa vuosikaudet. Kunnes eräänä keväänä he keksivät hoitaa homman yhdessä ensin toisen, sitten toisen kotona. Ikkunanpesuun kulunut aika puolittui, ja samalla ehdittiin parantaa maailmaa.

Vuosien kuluessa metodi jalostui: ystävykset järjestivät ikkunanpesupäivää varten pienen puhelimeen liitettävän kaiuttimen ja kokosivat soittolistan lempikappaleistaan. Koska urakka aloitettiin aamusta, tarjolla on ollut myös aamiaista, johon kuuluu myös Mimosa eli kuohuviinin ja appelsiinimehun sekoitus.

Tämän Mimosa-metodin ansiosta ikävä kotityö on muuttunut odotetuksi alkukevään kohokohdaksi.

ikkunanpesu-mimosa-metodi

Aurinko paistaa, ikkunat ovat puhtaat ja Mimosaa vielä jäljellä.

Valitse itse ikkunanpesutapa

Ikkunanpesumetodeja on monia. Toiset vannovat astianpesuaineen nimiin, toisille ainoa oikea on ikkunanpesuaine. Käsikäyttöisten ikkunanpesimien rinnalle ovat viime vuosina tulleet akkukäyttöiset pesurit.

Lue ohjeet täydelliseen ikkunanpesuun Dekolehti.fi:stä: Pese ikkunat kuin ammattilainen – näillä ohjeilla ikkunanpesu käy vaivattomasti

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Perheenäidit kehittivät metodin, joka tekee monien inhokkikotityöstä yhtä juhlaa – Mimosa-metodilla ikkunat peseytyvät kuin itsestään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X