pink stuff
Kodinhoito

Tämä pinkki tahna villitsee siivousintoilijoita juuri nyt – testasimme, onko Pink stuff maineensa arvoinen

Tiktokista maailmanmaineeseen ponnahtaneella Pink stuff -siivousaineella on paljon faneja. Testasimme ihmetahnaa kolmeen eri tavaraan selvittääksemme, onko hehkutuksessa perää.

Pink stuff on vaaleanpunainen puhdistustahna, joka haali ensin runsaasti faneja Tiktokissa, ja on sittemmin levinnyt monien suomalaiskotien siivouskomeroihin.

Mikä tekee tästä siivousmaailman hehkutetusta ihmeaineesta erikoisen?

Valmistajan mukaan tahnaa voi käyttää kovaan likaan lähes kaikissa kodin nurkissa: keittiössä, kylpyhuoneessa ja ulkonakin. Sitä suositellaan käytettävän esimerkiksi grilleihin, keraamisiin laattoihin ja kattiloihin, sillä se poistaa ruostetta ja värimuutoksia metallipinnoilta tehokkaasti ja nopeasti. Tekstiileille se ei sovi.

Hammastahnaa muistuttavaa ainetta levitetään likaiselle pinnalle, annetaan vaikuttaa hetki ja lopuksi pyyhitään pois. Lian pitäisi irrota helposti ilman hankaamista.

Purkki tahnaa maksaa noin kolme euroa, joten tuotetta ei ole hinnalla pilattu. Tuoteperheeseen kuuluu muitakin puhdistustuotteita, kuten yleispuhdistusaine ja tahranpoistoaine tekstiileille.

Lue myös: Nämä hymyilevät pesusienet innostavat siivoajia ympäri maailmaa – testasimme, ovatko Scrub Daddy ja Mommy kaiken hehkutuksen arvoisia

pink stuff
Pink stuffin tuoteperheen tunnistaa räikeän pinkistä pakkauksesta. Kuva: Alina Koskela

Testasimme, onko Pink stuff todella kaiken hehkutuksen arvoinen

Kokeilimme tahnaa kolmeen hankalasti puhdistettavaan paikkaan: tummentuneeseen kattilan pohjaan, uunipeltiin ja tennareiden valkoisiin osiin.

Ensivaikutelma tuotteesta on erittäin hyvä. Se tuoksuu ihanan mansikkaiselta ja on helposti työstettävissä erilaisille pinnoille.

Dippasin Scrub mommy -siivoussienen tahnapurkkiin, ja levitin ainetta eri pinnoille pyörivin liikkein. Myös siivousliina tai vaikkapa hammasharja käy tahnan levittämiseen.

Lopuksi aine pyyhitään pois kostealla liinalla tai tarvittaessa pestään vedellä.

Tumma kattila sai uuden elämän

Ensimmäiseksi testasin tahnaa ohuella kerroksella tummuneeseen ja ruostuneeseen kattilan pohjaan. Aine sai vaikuttaa noin 10 minuuttia.

Lopputulos yllätti toden teolla: tummentumat lähtivät lähes kokonaan, ja kattila kirkastui silminnähden. Pinttyneimmät tummetumat tosin vaatisivat vielä toisen käsittelykerran, mutta tahna toimii metallikattiloihin juuri niin hyvin, kuin se lupaakin. Täydet pisteet!

Lue myös: Pohjaan palanut kattila on mahdollista pelastaa – 5 vinkkiä, joiden avulla saat kattilat taas kiiltämään

pink stuff
Jos kattilan käsittelisi kahdesti Pink stuffilla, siitä tulisi kuin uusi. Kuva: Alina Koskela

Uunipellin lika oli liian sitkeää

Seuraavaksi koetin puhdistaa rasvaisen uunipellin pelkän tahnan voimalla. Jokainen uunipeltiä puhdistanut tietää, että palaneista ruokatahroista on todellinen maanvaiva päästä eroon.

Levitin ainetta kauttaaltaan pellille pyörivin liikkein, ja annoin vaikuttaa 10 minuuttia.

Lika irtosi pellistä melko kivasti, mutta pinttyneimmät ruokatahrat eivät tehneet elettäkään puhdistuakseen. Niihin Pink stuffissa ei ollut tarpeeksi jytyä. Pelti olisi kaivannut selvästi enemmän mekaanista käsittelyä tai useamman käsittelykerran.

En käyttäisi Pink stuffia toiste uunipeltiin, sillä tehokkaampiakin tapoja sen puhdistamiseen on.

Lue myös: Miten uunipellin saa puhtaaksi? Siivooja paljastaa kikat, joilla putsaat pellit kiiltäviksi ilman kemikaaleja

uuninpelti ennen ja jälkeen
Pinttyneisiin ja palaneisiin tahroihin Pink stuff ei tepsinyt. Vain rasvatahrat irtosivat. Kuva: Alina Koskela

Nuhjuiset tennarit kirkkaammaksi

Lopuksi testasin Pink stuffia Converse-tennarin valkoiseen kumiosaan. Nuhjuiset tennarit on  yllättävän vaikea saada puhtaaksi ilman poppaskonsteja.

Levitin ainetta tasaisesti toisen kengän kärkeen ja katsoin, mitä tummentuneelle kumiosalle tapahtui aineen vaikutuksessa.

Kengän kärjestä ei tullut kuin uusi, mutta ero on yllättävän hyvä siihen nähden, että kumiosaa ei hangattu lainkaan, vaan aine sai tehdä taikojaan kaikessa rauhassa. Lopputulos olisi varmasti hyvä, jos käsittelyn toistaisi mekaanisen käsittelyn kera.

Paremman lopputuloksen saa mielestäni esimerkiksi kynsilakanpoistoaineella.

Lue myös: Puhdista kulahtaneet tennarit helposti – 5 keinoa, joilla annat kengillesi uuden elämän

converset
Oikealla olevan kengän kärki kirkastui Pink Stuffin avulla vaivattomasti. Kuva: Alina Koskela

Pink stuff -testin lopputulos

Testin lopputulema on se, että Pink stuff on ehdottomasti hintansa arvoinen tuote – ja juuri siksi se onkin ihan huippu! Aivan kaikkea se ei saa uudenhohtoiseksi, mutta tuotteelle on lukuisia eri käyttötarkoituksia. Esimerkiksi metallitavaroiden likaan se on aivan voittamaton.

Toki tuotteen suitsutus perustuu varmasti osin hiottuun brändiin. Suloiset pinkit pakkaukset houkuttelevat ostamaan! Plussaa siitä, että Pink stuff on vegaaninen tuote.

Katso videolta, kuinka Pink stuff tepsi likaisiin tavaroihin

@kotiliesi Tämä ihmetahna on siivousintoilijoiden suosikki, joten testasimme sitä! Oletko kokeillut? 🤔 #kotiliesi #pinkstuff #pinkstuffpaste #cleantok ♬ April – The Young Ebenezers

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tämä pinkki tahna villitsee siivousintoilijoita juuri nyt – testasimme, onko Pink stuff maineensa arvoinen

Aijo

Artikkelista puuttuvat tärkeimät tiedot: mistä tuote koostuu ja onko sillä ympäristömerkki.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.