Kodinhoito

Pohjaan palaneen teräskattilan voi vielä pelastaa – ja yllättävän helposti! Tämä lyömätön kikka helpottaa arkeasi

Pohjaan palanut kattila on helppo puhdistaa, kunhan oikea metodi on hallussa. Katso videolta, miten toivoton tilanne kääntyy voitoksi.

Etenkin maidolla on taipumus tarttua kattilan pohjaan, ellei ole koko ajan vieressä hämmentämässä. Pohjaan palanut kattila onkin yleinen näky arkisessa keittiössä.

Käsiastianpesuaineesta ei yleensä ole apua, kun aamupuuro tai muu ruoka on päässyt palamaan teräskattilan pohjaan. Silloin apuun kannattaa ottaa järeämmät kikat, joista yksi toimii takuuvarmasti.

Lue myös: Aurin kätevä niksi puhdistaa lieden pomminvarmasti – salaisuus piilee arkisessa taloustarvikkeessa

Pohjaan palaneen kattilan puhdistus konetiskiaineella

Jos kattila on palanut pohjaan, pysy rauhallisena. Kattilan puhdistukseen ei kannata koskaan käyttää hankaavia välineita tai aineita.

Takuuvarma kikka pohjaan palaneen teräskattilan puhdistukseen on jauhemaisen konetiskiaineen käyttäminen. Homma hoituu 5-10 minuutissa, ja jälki on puhdasta.

Katso videolta, miten pohjaan palaneen kattilan puhdistus sujuu

Lue myös: Hammasharjoja, lippalakkeja, avaimia… Mitä kaikkea astianpesukoneessa voi ihan oikeasti pestä? Katso asiantuntijan vinkit

Näitä tarvitset kattilan puhdistukseen:

Pohjaan palanut kattila puhdistuu konetiskiaineella.
Pohjaan palanut kattila puhdistuu varmasti konetiskiaineella. Jos kattila ei puhdistu ensimmäisellä kerralla, kokeile uudestaan. Kuva: Anni Reenpää

Näin puhdistat kattilan konetiskiaineella:

  1. Kiehauta runsaasti vettä vedenkeittimessä ja täytä enintään 2/3 kattilasta vedellä. Voit kiehauttaa veden kattilassa, jos et omista vedenkeitintä.
  2. Laita liesituuletin päälle ja käytä konetiskiainetta käsitellessäsi suojahanskoja ja hengityssuojainta, koska aineet sisältävät vaarallisia kemikaaleja.
  3. Lisää kattilaan noin ruokalusikallinen konetiskiainetta ja anna veden kiehua pari minuuttia, jotta palanut ruoka kattilan pohjassa pehmenee. Valvo, ettei vesi kiehu yli.
  4. Kaavi kattilan pohjaa puulastalla ja anna kiehua vielä muutaman minuutin, kunnes vesi on liasta tummaa.
  5. Kaada likainen vesi lavuaariin ja kaavi vielä jäljellä olevat liat pois puulastalla.
  6. Pese kattila huolellisesti käsiastianpesuaineella, jotta kattilaan ei jää jäämiä konetiskiaineesta.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Pohjaan palaneen teräskattilan voi vielä pelastaa – ja yllättävän helposti! Tämä lyömätön kikka helpottaa arkeasi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.