pohjaan palanut kattila

Pohjaan palanut kattila on mahdollista pelastaa – 5 vinkkiä, joiden avulla saat kattilat taas kiiltämään

Kattilat kuluvat käytössä, ja niihin saattaa tulla erilaisia jälkiä. Kokosimme ohjeet, joilla putsaat kattilat, ja joilla jopa pohjaan palanut kattila puhdistuu.

Paloiko ruoka pohjaan? Onko kattiloihin ilmestynyt outoja laikkuja? Ruoanlaitossa kärsinyt kattila on vielä mahdollista pelastaa. Esimerkiksi pohjaan palanut kattila puhdistuu pesupulverin avulla. Osa jäljistä häviää käytössä itsekseen. Katso neuvot eri tilanteisiin!

Lue myös: Vieläkö yli 70 vuotta vanha keksintö löytyy kodistasi? Lue, miten astiankuivauskaappi syntyi

kattilat

Teräspintojen puhdistusaineet sopivat myös ruostumattomien teräsastioiden puhdistukseen.

Pohjaan palanut kattila

Pohjaan palanut tai pinttynyt ruoka irtoaa, kun liotat kattilaa lämpimässä pyykinpesuaineliuoksessa tai keität kattilassa liuosta, 1 dl pesujauhetta litraan vettä. Pese kattila sen jälkeen normaalisti ja kuivaa.

Ruostumattomassa terästuotteessa voit käyttää myös teräksen puhdistusainetta.

Harmaavalkoiset pilkut ja laikut

Kalkkipitoisen veden aiheuttamat harmaanvalkoiset pilkut ja laikut lähtevät, kun keität kattilassa etikkaliuosta, huuhtelet ja kuivaat kattilan.

Harmaanvalkoisia pilkkuja ja laikkuja voi tulla kalkkipitoisesta vedestä. lähtevät, kun keität kattilassa etikkaliuosta (1 dl etikkaa litraan vettä), huuhtelet ja kuivaat kattilan.

Voit kokeilla myös hieroa pilkkuja sitruunanpuolikkaalla.

Pienet valkeat täplät tai syöpymät

Kattiloihin saattaa ilmestyä pieniä valkeita täpliä tai syöpymiä, jos keittosuola on lisätty kylmään veteen. Ne häviävät käytössä. Lisää suola vasta kiehuvaan veteen tai valmiiseen ruokaan.

Sateenkaaren värit kattilassa

Teräskattiloihin saattaa tulla sateenkaaren värejä äkillisen lämpötilan muutoksen vuoksi, kuten esimerkiksi jos kuuma astia tyhjennetään heti käytön jälkeen.

Värit häviävät käytössä, mutta heti niistä pääsee eroon kuumentamalla astiassa etikkaliuosta (1 dl etikkaa litraan vettä). Voit kokeilla myös hieroa kattilaa sitruunan puolikkaalla.

Liimatahrat pois teräskattilassa

Liimatahrojen puhdistukseen voi kokeilla lämpimän veden ja ruokaöljyn sekoitusta.

Lähde: Hackman

Juttua muokattu 23.4.2021: Juttua täydennetty.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Pohjaan palanut kattila on mahdollista pelastaa – 5 vinkkiä, joiden avulla saat kattilat taas kiiltämään

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X