Puhdistuskivi on siivoojan salainen ase! Katso, kuinka pinttyneistä astioista tuli uudenveroiset – myös näihin ihmeainetta voi käyttää

Puhdistuskiveä hehkutetaan kodinhoidon ihmetuotteeksi. Katso videolta, kuinka puhdistuskivi antoi uuden elämän naarmuuntuneille astioille ja pinttyneelle uunivuoalle.

Puhdistuskivi ei vielä ole aivan joka kodin vakiovaruste, vaikka syytä olisi. Puhdistuskivi nimittäin tepsii kodin hankalimpiin ja pinttyneisiin tahroihin – vieläpä täysin ekologisesti!

Esimerkiksi pohjaan palanut ruoka ja muut itsepäiset tahrat, kuten mustikka, tomaatti ja rasvaroiskeet, saavat kyytiä puhdistuskiven avulla. Parhaimmillaan kivi onkin keittiössä.

Puhdistuskiven pääraaka-aineena on usein savi. Purkin kyljestä saattaa löytyä ranskaksi teksti Pierre d’argile, mikä viittaa savikiveen. Ranskassa ihmekiveä on käytetty jo satoja vuosia.

Saven lisäksi puhdistuskivi sisältää saippuaa ja ruokasoodaa. Saippua lisää pesutehoa ja ruokasooda puolestaan tehostaa hankaavaa vaikutusta ja liukkautta, mikä helpottaa tahrojen irtoamista.

Ekologinen puhdistuskivi on hellävarainen iholle, eikä se ärsytä hengitysteitä.

Lue myös: Ellinorin siivousvinkit saivat ruotsalaiset hamuamaan etikkaa ja ruokasoodaa – sadattuhannet seuraajat katsovat, miten pissainen wc-istuin tai pinttynyt tiskiallas puhdistuu

puhdistuskivi

Esimerkiksi pohjaan palanut ruoka saa kyytiä puhdistuskiven avulla. Kuva: OM-Arkisto

Näin käytät puhdistuskiveä – muista varovaisuus

Ennen kuin käytät puhdistuskiveä, varmistu pinnan hankauskestävyydestä, sillä puhdistuskivi on hankausaine. Puhdistuskivi on kuitenkin suosittua taikasientä hellävaraisempi.

Pyöreän puhdistuskiven mukana tulee pieni pesusieni. Aloita kostuttamalla sieni vedellä, minkä jälkeen sientä hierotaan puhdistuskiveen niin, että ainetta tarttuu sieneen.

Seuraavaksi sienellä hangataan puhdistettavaa pintaa, kunnes lika irtoaa. Puhdistusaine vaahdottuu hangatessa. Lopuksi pinta huuhdellaan vedellä. Erittäin simppeliä!

puhdistuskivi

Siivouskivi on luonnonmukainen hankausaine. Puhasta tulee ilman vahvoja tököttejä. Kuva: Alina Koskela

Toista käsittely tarvittaessa. Vaahdon voi myös antaa vaikuttaa pinnalla 5-10 minuuttia. Puhdistuskivi jättää puhdistettaville pinnoille likaa ja vettä hylkivän pinnan.

Käytön jälkeen purkki on jätettävä auki, kunnes kivi on kuiva, sillä tuote ei sisällä säilöntäaineita.

Lue myös: Puhdistusterä on siivouksen monitoimiväline! Siivooja Auri näyttää, miten uuni puhdistuu terällä helposti

Puhdistuskivi teki naarmuuntuneista astioista kuin uudet

Katso Kotilieden TikTok-videolta, kuinka kivi antoi naarmuisille ja pinttyneille astioille uuden elämän.

@kotiliesi Naarmuisista ja pinttyneistä astioista tuli kuin uusia! Aiotko testata? 🤩 #kotiliesi #cleantok #cleaning ♬ I Can Feel It (Christmas Instrumental) – Nick Sena and Danny Echevarria


Lähde: OnXOn

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Puhdistuskivi on siivoojan salainen ase! Katso, kuinka pinttyneistä astioista tuli uudenveroiset – myös näihin ihmeainetta voi käyttää

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X