saksien teroitus hiekkapaperillla
Kodinhoito

Tuskailetko tylsien saksien kanssa? Tämän nerokkaan konstin avulla saat sakset taas teräviksi – vain muutamassa sekunnissa!

Tylsistä saksista ei juuri ole iloa. Tällä nopealla kotikonstilla saat terät jälleen käyttökelpoiseen kuntoon – tarvitset vain palasen hiekkapaperia.

Saksien terät tylsistyvät ajan kuluessa. Silloin niistä ei juurikaan ole hyötyä kodin askareisiin. Miten saksien teroitus onnistuu nopeasti ja helposti niin, että ne olisivat taas terävät?

Saksien teroitukseen toki myydään erillisiä teroittimia, joilla saa hyvän lopputuloksen. Arvokkaat laatusakset, joita käytetään esimerkiksi työskentelyyn, kannattaa suosiolla viedä ammattilaiselle teroitettavaksi.

Kotilieden ammattiteroittajille suuntaamalla soittokierroksella kuitenkin selvisi, että tylsistyneet sakset voi saada terävämpään kuosiin myös muuan kotikonstilla. Salaisuus on hiekkapaperi.

Lue myös: Tuntuuko sitkeän tarraliiman poisto mahdottomalta? Testasimme helppoa kikkaa – ja se toimi kuin rasvattu!

Tämän kikan toimivuus testattiin tylsistyneisiin Fiskarsin saksiin. Teroitettuja saksia testattiin taas lyhennettäviin housujen lahkeisiin, sillä erityisesti kankaan leikkaaminen paljastaa armottomasti tylsät sakset. Selvisi, että hiekkapaperilla teroitetut sakset leikkasivat välittömästi paremmin kangasta.

Hiekkapaperista voi olla hetkellinen apua tylsiin saksiin. Jos kaipaat kunnon teroitusta, ammattilainen hoitaa sen puolestasi.

Varaudu myös siihen, että hiekkapaperin leikkaaminen kuluttaa saksien pintaa ja siten lyhentää saksien käyttöikää, kuten tekee kaikenlainen terottaminen.

Lue myös Anna.fi:stä: Perheenäidille valkeni tapa, jolla mikään tavara ei jää enää esille lojumaan – tätä on dymotus

Katso videolta, miten saksien teroitus sujuu kätevästi hiekkapaperilla

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tuskailetko tylsien saksien kanssa? Tämän nerokkaan konstin avulla saat sakset taas teräviksi – vain muutamassa sekunnissa!

Sinun täytyy kommentoidaksesi.