Kodinhoito Tilaajille

Vesivahingosta voi seurata massiiviset kustannukset, joita vakuutusyhtiö  ei välttämättä korvaa – 14 toimenpidettä, joilla minimoit riskit

Pieni vaivannäkö voi säästää isolta harmilta. Tämän jutun luettuasi tiedät myös, mistä pitää huolehtia, jos mielii saada korvauksia vahingon sattuessa.

Tiesitkö, että vesivahingon kustannukset voivat nousta yli 100 000 euroon? Pahimmillaan vahinkoa korjatessa paljastuu myös vanhoja, piilossa pysyneitä vahinkoja, kun rakenteita puretaan. Vaan niitäpä vakuutusyhtiöt eivät usein korvaakaan, tietää vesivahinkojen toimialapäällikkö Hannu Kärki Polygon Finlandilta. Kärki on työskennellyt vahinkoalalla yli 25 vuotta.

Keskimäärin kodin vesivahingon korjaaminen kustantaa 6 000 – 10 000 euroa, Kärki arvioi. Pienikin vesivahinko voi sekoittaa arjen. Jos vahinko tapahtuu keittiössä, on se Kärjen mukaan yleensä poissa käytöstä vähintään kuukauden. Koneellinen kuivaus kestää vähintään kaksi viikkoa, mutta korvaavien keittiökalusteiden toimitusajat venyttävät usein korjausaikaa.

Joskus vesivahingosta voidaan selvitä säikähdyksellä, mutta koska vahingon seuraukset ovat tavallisesti vähintäänkin harmilliset, kannattaa riskit minimoida. Yleisesti ottaen suomalaiset ovat tänä päivänä aiempaa valveutuneempia asiassa, Kärki sanoo. Tosin, samalla on kuulemma nousemassa uusien omakotitaloasujien polvi, joille vahinkojen välttämiseen liittyvät toimet ovat vieraampia.

Tarkkana allaskaappien ja tiskikoneen kanssa

Kolme yleisintä vaaranpaikkaa kotitalouksissa ovat astianpesukoneen tulo- ja poistoputket, käyttövesiputket sekä viemäriputkien vuodot, kuten tiskialtaan hajulukko. Hajulukko vuotaa usein siksi, ettei sitä ole kiinnitetty kunnolla.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.