Turkulainen Lotta, 22, asuu Suomen kauneimmassa opiskelijakodissa – katso kuvat hurmaavasta asunnosta!

Lotta Storbackan Turussa sijaitseva koti on valittu Suomen kauneimmaksi opiskelijakodiksi. Kurkista sisään kekseliääseen kotiin, joka todistaa, ettei hurmaava sisustus vaadi valtavia investointeja.

Miten opiskelija-asunnosta saisi sisustettua viihtyisän ja persoonallisen kodin? Turussa asuva historianopiskelija Lotta Storbacka, 22, tietää.

Storbackan 46 neliön kaksio valittiin juuri Suomen kauneimmaksi opiskelijakodiksi opiskelija-asuntoyhteisöjen järjestämässä kilpailussa. Tuomariston vakuutti varma ja kekseliäs sisustusote, jolla tavanomaisesta opiskelija-asunnosta on loihdittu mielenkiintoinen mutta harmoninen koti.

Lue myös: Yksiökin voi olla täynnä taidetta – 8 kuvaa minikodista, joka on todellinen poptaiteen aarreaitta

 

Tältä Lotta Storbackan kotona näyttää: 

Suomen kaunein opiskelijakoti 2020

Storbacka otti voiton ilolla vastaan.

”Oli kiva kuulla, että tuomaristo huomasi ja arvosti sisustusideologiaani! Laitan paljon aikaa kotiini. Minulle on tärkeää, että kotini tuntuu juuri minun kodiltani”, Storbacka kertoo.

Lotta Storbacka. 

Lotta Storbacka.

Suomen kaunein opiskelijakoti 2020 on pullollaan värejä

Storbackan opiskelijakoti yhdistelee eri aikakausien kalusteita ja herkullisia värejä reheväksi mutta harkituksi kokonaisuudeksi. Marimekon kuosit yhdistyvät vaivattomasti moderneihin huonekaluihin ja kirpputoreilta löytyneisiin aarteisiin.

Koti on elämänmakuinen ja kodikas.

”Lopputulos todistaa, että viihtyisä opiskelija-asuminen ei ole välttämättä kiinni suurista investoinneista tai runsaista neliöistä, vaan mielikuvituksesta sekä halusta tuoda arkeen ripaus jatkuvaa juhlan tuntua”, luonnehtii kilpailun tuomariston jäsen ja Aalto-yliopiston tilasuunnittelun professori Pentti Kareoja.

Samaa mieltä on Storbacka itsekin.

”Jotkut näkevät opiskelija-asunnon vain tilapäisenä ratkaisuna. Itse tiedän, että tulen asumaan täällä Turussa ainakin viisi vuotta opiskeluiden aikana, joten miksi en tekisi asunnostani kunnon kotia.”

Lue myös Anna.fi: 8 terveydelle ja huoneilmalle parasta kasvia – hanki näitä kotiisi!

Suomen kaunein opiskelijakoti 2020

Opiskelijakodin sisustus on syntynyt vuosien varrella

Sisustaminen on kiinnostanut Storbackaa jo lapsesta saakka. Storbacka muistaa katselleensa lapsena pohjoismaisia sisustusohjelmia äitinsä kanssa kotisohvalta. Turun opiskelijakodin sisustus on syntynyt pikkuhiljaa ajan kanssa.

”Estetiikka on aina ollut minulle tärkeää, ja sisustuksessa olen noudattanut omaa tyyliäni.”

Osa kodin huonekaluista on ostettu uutena, osa tavaroista on Storbackan vanhasta Vaasan-kodista, osa kirpputoreilta. Verhot ovat vanhemmilta, ja osa aarteista on löytynyt Storbackan suosikkiliikkeestä, Turun ekotori -kierrätyskeskuksesta.

Tavaroissa ostopaikkaa tärkeämpää on kuitenkin fiilis.

”On tärkeää, että esine puhuu minulle – että se tuntuu hyvältä. Se voi olla hankittu vaikka H&M Homesta, Minimanista tai Artekista. Oikeastaan ihan mistä tahansa”, Storbacka kertoo.

Suomen kaunein opiskelijakoti 2020

Opiskelijakämpän sisustuksessa ei tavoitella täydellisyyttä

Vaikka Storbackan kaksio on Suomen kaunein opiskelijakoti 2020, hän ei itse koe kotinsa olevan täydellinen. Siinä onkin opiskelijakämpän sisustamisen ydin: pienien puutteiden hyväksyminen.

”Minullakin on kotona esimerkiksi harmaa muovimatto, jota en olisi itse valinnut. Hyväksyn kuitenkin, että se nyt on tässä, ja mietin, miten sitä voi yrittää neutralisoida – vaikka siihen sopivilla matoilla ja kivoilla väreillä.”

Vaikka asunto ei olisikaan suoranainen unelmakoti, siitä saa tehtyä oman näköisen paikan, jos on aikaa, rahaa ja halua. Niin Lotta Storbacka on tehnyt omassa kodissaan.

”Ulkona voi olla kaaos, ja sisäisesti voi olla kaaos. Mutta pyrin siihen, että kotini on harmoninen paikka, jossa saan ladata energiaa ilman vaatimuksia.”

Suomen kaunein opiskelijakoti on opiskelija-asuntoyhteisöjen ja Suomen opiskelija-asunnot SOA ry:n järjestämä kilpailu, jossa etsittiin kauneinta kotia opiskelija-asuntojen asukkaiden joukosta.

Kilpailu koostui paikalliskilpailuista, joiden voittaja valittiin yleisöäänestyksellä, sekä valtakunnallisesta kilpailusta, jonka voittajan valitsi asiantuntijoista koostuva tuomaristo. Kilpailuun otti osaa 141 opiskelijakotia eri puolilta Suomea.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Turkulainen Lotta, 22, asuu Suomen kauneimmassa opiskelijakodissa – katso kuvat hurmaavasta asunnosta!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X