Kotiin uusi ilme – 9 vinkkiä sisustamiseen

Olisiko aika maalata, tapetoida tai uusia lattia? Vai riittäisikö kalusteiden uudelleen järjestely? Kokosimme ideoita, joista monet ehdit toteuttaa viikonlopun aikana.

1. Graafinen tapetti, jossa toistuu perinteinen kalanruotokuvio, tuo särmää klassisten kalusteiden kokonaisuuteen. Kun värimaailma pysyy samana, modernikin tapetti sopii perintökalusteiden seuraan. Kompakti tauluasetelma lisää huoneen korkeusvaikutelmaa, varsinkin kun taulujen alareuna on maltettu jättää tarpeeksi alas.

olohuoneen sisustus

2. Oletko ihastunut klassisiin parkettilattioihin? Modernia kalanruotoparkettia edustaa kotimaisen Timberwisen Herringbone-malli, jossa lattia kootaan tavallista leveämmistä ja pidemmistä laudoista.

olohuoneen sisustus

3. Haluatko tilaa ja avaruuden tuntua? Asettele matto vinottain keskelle huonetta. Jos tahdot, siirrä myös kalusteet seinänvieriltä irti tai vinottain. Jos matto on tarpeeksi iso, asettele myös esimerkiksi sohvan etummaiset jalat maton päälle.

kalanruotoladontaa lattiassa

4. Pidä huoneen värimaailma hillittynä ja poimi kalusteiden väritys tapetista. Massiivisen pellavaverhoillun sohvan kanssa lämpöä tuo villainen nukkamatto. Korituolit ja metallikehyksinen sohvapöytä lisäävät ilmavuutta ja keveyttä. Puujakkarat, keramiikka ja ruokakorit seinällä ovat kiinnostavia yksityiskohtia. olohuoneen sisustus

5. Sängynpääty tekee makuuhuoneesta kutsuvamman, ja sitä vasten on mukava nojata ja lukea kirjaa. Monet liikkeet myyvät valmiita sängynpäätyjä. Jos teet päädyn itse, hanki vuoteen levyinen kalustelevy, joka pehmustetaan vaahtomuovilla ja vanulla. Lopuksi kangas kiinnitetään niittipistoolilla.

makuuhuoneen sisustus

6. Tapetin sijaan katseenvangitsijaseinän voi toteuttaa puurimoista. Maalaa ensin seinä seinämaalilla. Suunnittele rimoista muodostuva kuvio ja sahaa puulistat. Maalaa listat seinän sävyisellä kalustemaalilla ja kiinnitä seinään.

Fritz Hansenin seiskatuolit

7. Seinäpaneeleiden ja tapetin yhdistelmä tekee huoneeseen hienostuneen tunnelman. Työ kannattaa jättää ammattilaiselle, joka voi samalla nikkaroida myös ristikon patterin peitoksi.

ruudullinen tapetti ja seinäpaneelit

8. Harmaa seinämaali tuo tunnelmaa ruokailuhuoneeseen. Valkoiset pellavaverhot päästävät valon hienosti lävitseen ja suurentavat ikkunaa. Messinkinen kattovalaisin ja verhotanko viimeistelevät huoneen hienostuneen tyylin.

ruokailutilan sisustus

9. Jos keittiö on kunnossa, mutta perusvalkoinen kyllästyttää, kaapistonovet voi maalauttaa. Maalaishenkinen keittiö päivittyy uudeksi, kun ovet maalautetaan esimerkiksi harmaalla.

Harmaa Kvik-keittiö

Lue lisää:

Tapetointi piristää kotia

Pieni taperointiopas

Sisusta tekstiileillä

Uusi ilme keittiön välitilaan

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Emmi Toivonen

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti