lemmikit_8

Heidi Burmeister hoivaa siilejä: ”Afrikkalainen kääpiösiili on hyvä lemmikki”

Kita on Heidi Burmeisterille jo toinen lemmikkisiili. ”En minä kuitenkaan vielä muistuta lemmikkiäni. En vetäydy palloksi, kun suutun.”

”Afrikkalainen kääpiösiili on hyvä lemmikki aikuiselle. Se ei vaadi huolenpitoa päivällä, mutta illalla sen kanssa voi seurustella. Kita tulee mielellään juoksentelemaan sohvalle. Se pitää sylin lämmöstä ja siitä, että voi kaivautua kainaloon.

Yöllä Kita juoksee useita kilometrejä juoksupyörässä. Juoksupyörää kutsutaan myös kakkalingoksi, sillä siilit tekevät tarpeensa juostessaan, ja sotkuahan siitä seuraa. Sitten Kita pitää kylvettää, mistä se ei tykkää. Oikein vihaisena se tuhahtelee kuin kahvinkeitin: tuf, tuf, tuf.

Hoidan kotona myös sairaita tai loukkaantuneita luonnonvaraisia siilejä. Viime syksynä meillä oli hoidossa 15 siiliä. Osa ehtitervehdyttyään takaisin luontoon, mutta kuusi siiliä saavutti horrospainon niin myöhään, että ne jäivät talveksi hoitoon ulkoaitaukseen. Vapautimme ne keväällä.

Ensi syksynä emme voi hoitaa yhtä montaa siiliä, sillä meillä on nyt vauva, Aron. Haluamme, että hänkin oppii arvostamaan luontoa. Ja ymmärtämään, että jos joku tarvitsee apua, sitä on annettava. Siilillekin.”

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 17/16

Lue lisää:

Koiriin hurahtanut Sanni, 36: ”Koiran kanssa on pakko nauraa”

Hetkestä onnen löytävä Päivi, 49: ”Maailmassa ei voi olla liikaa välittämistä”

Koirakopla-blogi

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Heidi Burmeister hoivaa siilejä: ”Afrikkalainen kääpiösiili on hyvä lemmikki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X