Hoidatko lemmikkisi suuta oikein? Lue 5 eläinlääkärin vinkkiä!

Tiesitkö, että koiran ja kissan hampaat pitäisi harjata kerran päivässä? Keräsimme tärkeimmät ohjeet lemmikkisi hammashygieniaa varten.

Koiran ja kissan suu kaipaa yhtä lailla päivittäistä hoitoa kuin ihmisenkin. Lemmikkien hampaat eivät kuitenkaan reikiinny samalla tavalla kuin omistajiensa.

”Yleisin koirille tai kissoille tekemäni hammasoperaatio on hammaskiven poisto. Se tapahtuu nukutuksessa, jolloin suu puhdistetaan kokonaan hammaskivestä ja pahimmassa tapauksessa hampaitakin poistetaan, jos suussa on voimakas tulehdustila tai löytyy lohjennut hammas”, kertoo eläinlääkäri Erica Lindell Pieneläinklinikka Vetericasta.

Mutta miten lemmikin suun saisi pidettyä hyvässä kunnossa? Tässä Erica Lindellin viisi vinkkiä:

1. Harjaa kerran päivässä

Koiran ja kissan hampaita tulisi harjata joka päivä ihan niin kuin ihmisenkin, tosin sillä erolla että eläimelle riittää yksi kerta päivässä.

2. Käytä tahnaa

Käytä koirille ja kissoille valmistettuja hammastahnoja. Niitä on saatavina muun muassa kanan- tai kalkkunanmakuisina.

3. Voit kokeilla sähköhammasharjaa

Superinnokas hampaiden harjaaja voi käyttää eläimellä myös ihmisille tarkoitettua sähköhammasharjaa. Se puhdistaa eläimen hampaat erityisen tehokkaasti.

4. Totuta eläin pikkuhiljaa

Jos lemmikkisi hampaiden harjaaminen on haastavaa, totuta sitä touhuun pikkuhiljaa. Anna aluksi maistiainen hammastahnasta ja yritä seuraavana päivänä harjata vähän ja seuraavana taas vähän enemmän.

Muista, että vähäinenkin harjaaminen on parempi kuin ei mitään. Vaikka se tuntuu hirveältä sähläämiseltä, siitä on aina hyötyä.

5. Tarkastuta kerran vuodessa

Vie koirasi tai kissasi hammastarkastukseen ainakin kerran vuodessa varmistaaksesi, että lemmikkisi suu voi hyvin.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Hoidatko lemmikkisi suuta oikein? Lue 5 eläinlääkärin vinkkiä!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X