Koiran nimiä

Tässä ovat 30 suosituinta koiran nimeä Suomessa – katso, löytyykö koirasi nimi listalta

Kennelliiton mukaan koirien kutsumanimissä on aina näkynyt erilaisia trendejä. Tällä hetkellä suosittuja ovat monet ihmisten niminä tunnetut nimet ja luontoaiheiset nimet.

Mitä koiran nimiä veikkaisit Suomen suosituimmiksi? Ehkä Mustia tai Rekkua? Vai löytyykö naapurustostasi seitsemän Bella-nimistä karvakuonoa, ja arvelet sen takia suosituimmaksi koiran nimeksi Bellaa?

Lue lisää: Miksi koira syö kakkaa? Eläinlääkäri vastaa – ja antaa vakavan varoituksen

Suosituimmat koirien kutsumanimet eivät ehkä ole niitä, joita odotit. Listalta ei löydy Mustin tai Tassun kaltaisia ikivihreitä, vaan pikemminkin moderneja klassikoita.

Kurkkaa, löytyykö kotonasi löhöilevän karvaturrin kutsumanimi listalta!

Koiran nimiä niin uuden kuin vanhan ystäville

Kokosimme yhteen kolmekymmentä Suomessa suosituinta koiran kutsumanimeä. Listan tiedot perustuvat Kennelliiton Omakoira-mobiilipalveluun, jonne koiran omistaja voi itse tallentaa koiransa tietoja.

30 suosituinta koiran nimeä Suomessa

 1. Luna
 2. Alma
 3. Sulo
 4. Hertta
 5. Helmi
 6. Martta
 7. Onni
 8. Bella
 9. Hugo
 10. Elli
 11. Kerttu
 12. Hilma
 13. Elsa
 14. Hilla
 15. Lilli
 16. Nelli
 17. Peppi
 18. Sisu
 19. Milo
 20. Sissi
 21. Taika
 22. Luca
 23. Siiri
 24. Maisa
 25. Elmo
 26. Rico
 27. Nemo
 28. Kaapo
 29. Koda
 30. Remu

Kutsumanimen lisäksi Kennelliittoon rekisteröidyllä rotukoiralla on kennelnimi. Sen muotoa ja pituutta säätelee koirarekisteriohje. Kennelliitolla on oikeus olla hyväksymättä sopimattomaksi katsomansa nimi.

Usein pentueet saatetaan nimetä esimerkiksi jonkin teeman mukaan tai saman alkukirjaimen perusteella. Kasvattajan antama kennelnimi jää vain harvoin koiran kutsumanimeksi. Sen sijaan omistajat keksivät koirilleen usein mahdollisimman ainutlaatuisia nimiä, joilla oma karvatassu erottuu muista koirapuiston vieraista.

Lue myös Seurasta: Näin koira nostaa elämänlaatua – Tutkimus: Koiranomistajat ovat hoikempia, terveempiä ja varakkaampia kuin muut

Koirat nimetään trendien mukaan

Kennelliiton mukaan suosituissa koirien kutsumanimissä on aina näkynyt erilaisia trendejä.

Viimeisten vuosikymmenten aikana erilaiset populaarikulttuurin ilmiöt ovat jättäneet jälkensä koirien nimiin. Esimerkiksi tv-sarjojen ja artistien vaikutus näkyy siinä, että viime vuosina Nala, Elvis ja Rölli ovat nousseet yhä suositummiksi. Kennelliiton mukaan jopa 18 koiraa sai vuonna 2017 nimekseen Batman. Nimi ylsi 52. suosituimmaksi nimeksi.

Koirille annetaan yhä useammin myös ihmisten niminä tunnettuja nimiä, kuten Alma ja Siiri. Myös Ansa, Elsa ja Urho ovat sijoittuneet viime vuosina suosituimpien nimien listalla melko korkealle.

Perinteisesti suositut nimet pitävät nekin pintansa. Remu, Pyry, Jekku, Jeppe, Piki ja Mosku ovat säilyttäneet suosionsa. Luonnon ja luonnonilmiöiden mukaan annetut nimet ovat olleet suosittuja jo pitkään. Näitä ovat esimerkiksi Ruska, Hilla, Helmi ja Lumi.

Lähde: Kennelliitto

Avainsanat

Keskustelu

En tykkää, että koirille annetaan ihmisten nimiä. Koirat on ihania omistajille, mutta jotenkin jokin ero pitää olla nimien suhteen. -60-luvulla meidän koiran nimi oli Vikke, silloin ei vielä (ehken) harrastettu nimien sekoittamisia. Itse en tykkäisi, jos joku kutsuisi koiraansa minun nimellä !

Itellä ollu ns.ihmisnimillä ristittyjä(Noora,Lotta,Neea)Aiheuttaneet enempivähempi hauskoja tilanteita joten nykyinen mittelpitz on Ninja,ei ainakaan jokatoisen vastaantulijan nimi.

Remu on tätini koiran nimi,
että ainakin yksi tuttu. Ihan kivoja nimiä mutta sais olla jotain muita kuin ihmisien nimiä.

Meidän koira oli ensin nimeltään Halli, mutta hän oli aika villi. Nimeksi tuli sitten ”Vili Veikkonen”. Kutsuttiin ihan Viliksi vaan

omaa koiraa ei tällä hetkellä ole, vieraisilla käy Ossi ja Rasmus kivoja kavereita molemmat.

Kommentoi juttua: Tässä ovat 30 suosituinta koiran nimeä Suomessa – katso, löytyykö koirasi nimi listalta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X