Kuka opetti kissansa nauttimaan viskiä? Kenen kissa inhosi Leniniä? 5 tarinaa kuuluisuuksien kissoista

Isaac Newton antoi kissansa häiritä tieteellisiä kokeitaan, ja Ernest Hemingway naukkaili kollinsa kanssa viskiä. Entä mitä tapahtui, kun Britannin pääministerin puolisolla tuli erimielisyyttä kissan kanssa?

Ihan sama, oletko pääministeri, musiikkistara tai Nobel-kirjailija. Ihmiset saattavat pyöriä ympärilläsi mielistellen, mutta kissa kietoo heidätkin tassunsa ympärille. Uusi Kuuluisat kissat ja heidän ihmisensä -kirja (Bazar) kertoo kuuluisuuksien kissoista. Poimimme siitä viisi kiinnostavaa tarinaa kuuluisasta kissasta ja hänen ihmisestään.

1. Freddie Mercury ja Delilah: Helliä puhelintreffejä

Kun Queenin solisti lauloi ”Ooh you make so very happy, you give me kisses”, hän ei muistellut rakastettuaan. Tai tavallaan muisteli, mutta ei ihmisrakasta vaan kissaansa Delilahia.

Mercurylla oli useita kissoja, ja kiertueille hän ikävöi lemmikkejään. Niinpä hän soitti usein kotiinsa Lontooseen ja pyysi palvelusvääkeä antamaan puhelimen kissoille.

Lue myös: Kissarodut, kuinka hyvin osaat erottaa ne toisistaan? Testaa taitosi!

2. Ernest Hemingway ja Friendless: Joivat viskiä yhdessä

Andreas Schlieperin ja Heike Reinecken kirja Kuuluisat kissat ja heidän ihmisensä kertoo taiteilijoiden, poliitikkojen ja muiden tunnettujen ihmisten kissoista.

Andreas Schlieperin ja Heike Reinecken kirja Kuuluisat kissat ja heidän ihmisensä kertoo taiteilijoiden, poliitikkojen ja muiden tunnettujen ihmisten kissoista.

Suurella kissojen ystävällä oli yhtä aikaa jopa 60 kissaa, joita hänellä oli sekä Floridan- että Havannan-kodeissa. Kissojen erikoisuutena oli ylimääräinen varvas, ja Floridan-kodissa elelee yhä kuusivarpaisten kissojen katras.

Yksi Hemingwayn suosikkikissoista oli nimeltään Friendless. Hemingway opetti sen juomaan iltahömpsyn kanssaan. Toinen heistä nautti viskinsä raakana, toinen maidon kera.

3. Isaac Newton ja Spithead: Kissakatras sai häiritä tieteellisiä kokeita

Kun tiedemies Isaac Newton tutki 1600-luvulla valon ja värien ominaisuuksia, kokeet edellyttivät täyttä pimeyttä. Mutta Spithead-kissa naukui oven takana ja halusi ensin sisään ja kohta taas ulos. Ja pian taas takaisin sisään.

Niinpä Newton sahautti oveen ison aukon Spitheadille ja pienemmän aukon sen pennuille. Lopuksi hän peitti aukot mustilla samettiverhoilla. Ja kas! Kissanluukku oli syntynyt.

Lue myös: Rapsu-kissan omintakeinen metsästystyyli huvittaa somessa – Johanna löysi videon omasta kissastaan sattumalta kuvapalvelusta

4. Tony ja Cherie Blair sekä Humphrey: Pääministerin vaimo hävisi kissalle

Britannian pääministerin asunnossa on virka: hiirestäjä eli kissa, joka on ministeriön palkkalistoilla. Lukuisat pääministerit Winston Churchill mukaan lukien ovat tulleet juttuun hiirestäjän kanssa ja arvostaneet tämän työtä.

Mutta sitten virkaan astui Tony Blair. Hänen aikanaan hiirestäjästä tuli ongelma, sillä vaimo Cherie ei sietänyt kissoja. Humphrey-kolli oli saada potkut, mutta asiasta nousi julkinen metakka. Kissa voitti, ja Cherie joutui poseeraamaan sen kanssa valokuvassa, joka huokuu molemminpuolista inhoa.

Lue myös Seura.fi: Miksi kissat vaikuttavat siltä, että ne eivät tunnista nimeään? Näin vastaavat tutkijat

5. Rosa Luxemburg ja Mimi: Kissa inhosi Leniniä

Kissa vaistoaa. Nimittäin sen, etteivät marxilaisen Rosa Luxemburgin ja Leninin poliittiset linjat kohdanneet. Leninin tavatessaan Mimi löi tätä tassullaan ja sähisi kuin tiikeri.

Kun Rosa myöhemmin istui vankilassa, eräs ystävätär tarjoutui tuomaan Mimin vierailulle. Rosa torjui ehdotuksen. Eihän Mimiä sentään sopisi kannistella eestaas kuin ”jotakin tavallista otusta”.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kuka opetti kissansa nauttimaan viskiä? Kenen kissa inhosi Leniniä? 5 tarinaa kuuluisuuksien kissoista

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X