Mitä lemmikkisi kertoo sinusta? Lue lemmikin omistajien erilaisista piirteistä

Mitä lemmikkisi kertoo sinusta? Lue eläinten omistajien erilaisista piirteistä

Lemmikit paljastavat yllättäviä asioita persoonallisuudestamme. Tämän kotonasi tepasteleva kissa, koira tai akvaariossa uiskenteleva kala paljastaa muille.

Teemme helposti päätelmiä ihmisistä heidän lemmikkiensä perusteella. Tieteen mukaan stereotypiat pitävätkin jossain määrin paikkansa. Kotonasi asuva karvainen, sulkainen tai suomuinen ystävä voi siis paljastaa paljonkin persoonallisuudestasi.

Lue myös: Tällaistä on elämä lemmikkipossun kanssa: ”Urho käy kanssani töissä”

Lue alta, mitä valitsemasi lemmikki kertoo sinusta:

Koiranomistaja on hauskinta seuraa

Kultainen noutaja

Tutkimusten mukaan itseään koiraihmisenä pitävät ihmiset ovat kissaihmisiä ulospäinsuuntautuneempia, suostuvaisempia ja tunnollisempia. Teksasin yliopiston tutkimuksessa selvisi myös, että koiraihmiset ovat kaikista lemmikinomistajista hauskinta seuraa. Kiitos kuuluu kenties karvakorvien omistajien energisyydelle ja vilkkaudelle.

Koirien omistajat pysyvät usein terveinä, he hoitavat hyvin stressiä ja heillä diagnosoidaan masennusta harvemmin kuin muilla lemmikkien omistajilla.

Lue myös: Koiriin hurahtanut Sanni, 36: ”Koiran kanssa on pakko nauraa”

Sisäänpäin kääntynyt kissaihminen on älykäs

Mitä lemmikkisi kertoo sinusta?

Kissaihmiset ovat koiraihmisiä luovempia ja seikkailunhaluisempia, mutta myös sisäänpäin kääntyneempiä ja neuroottisempia. Neuroottisuuden mukana tulee myös hyvä puoli: älykkyys. Kissaihmiset voivat kehrätä tyytyväisinä, sillä tutkimusten mukaan kissaihmisten älykkyys on korkeampi kuin koiraihmisten.

Kissaihmisiä pidetään myös luotettavina ja emotionaalisesti herkkinä.

Itsenäinen matelijan omistaja ei perusta huumorintajusta

Mitä lemmikkisi kertoo sinusta?

Lemmikkiä terraariossa pitävät ihmiset ovat kaikista lemmikkienomistajista itsenäisimpiä. Itsenäisyys on kenties hyvä asia, sillä matelijaa on hankala halata, ja matelijoiden omistajat kaipaavat muiden ihmisten seuraa vähiten verrattuna muihin lemmikin omistajiin.

Matelijoiden omistajat kuvailevat itsenään harvoin hauskoiksi ja yllättävää kyllä, myös terraarion asukki on omistajiensa mielestä usein huumorintajuton.

Lue myös: Testaa, mikä lemmikki sopii sinulle!

Lintujen omistajat ovat sosiaalisia ja menestyvät töissä

Mitä lemmikkisi kertoo sinusta?

Jos kotonasi on lintu, olet todennäköisesti luonteeltasi kaikista lemmikinomistajista sosiaalisin ja ulospäinsuuntautunein. Tutkimuksen mukaan ekstroverttien piirteiden ansiosta linnunomistajat ovat muita eläimiä omistajia tyytyväisimpiä työhönsä. Toisen tutkimuksen mukaan naispuoliset lintujen omistajat ovat sosiaalisesti dominoivia, mikä voi olla myös hyödyksi työmarkkinoilla.

Sulkaisia ystäviä omistavat ihmiset kuvailevat itseään usein kohteliaiksi ja huolehtiviksi.

Lue myös: Tero Kaino, 38: ”Wanda-koira pelasti masennuksesta”

Introvertit kalojen omistajat yllättävät vapaamielisyydellään

Mitä lemmikkisi kertoo sinusta?

Kalojen omistajat ovat todennäköisesti introvertteja, mutta muiden mielestä kiinnostavia, sillä heidän elämäntapansa ja arvonsa ovat monipuolisia. Oregonin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan akvaarion asukkien omistajat eivät ole luonteeltaan kovin pessimistisiä, kyynisiä tai toivottomia. Lisäksi he osoittivat vähän kiinnostusta materialismiin tai luksukseen. Kalojen omistajat ovat myös vapaamielisiä eivätkä he ole erityisen määräileviä.

Lähteet: Medical Daily, Bustle, Live Science

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Mitä lemmikkisi kertoo sinusta? Lue eläinten omistajien erilaisista piirteistä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X