suosituimmat koirarodut

Suosituimmat koirarodut: Näitä koirarotuja haettiin eniten Googlesta vuonna 2019

Mitä koirarotuja googlattiin vuonna 2019 eniten? Lista voi yllättää. 

Mitkä olivat Googlen hakukoneen suosituimmat koirarodut 2019? Trendaavien koirarotujen lista voi yllättää.

Lue lisää: Unilääkkeen ottanut Sari ei herännyt savun hajuun – Nelli-koira pelasti omistajansa rajusta tulipalosta, jossa koko talo tuhoutui

Insider listaa haetuimpia koirarotuja Googlen julkaiseman Year in Searches -koonnin perusteella.

Listasimme Insiderin listauksen mukaan Googlen suosituimmat koirarodut 2019 alle. Löytyykö listalta sinunkin lempikoirarotusi?

Suosituimmat koirarodut 2019: 10. Cockerspanieli

suosituimmat koirarodut, cockerspanieli

Tämä hurmaava luppakorva on avoin ja lempeä koirakumppani jopa lapsiperheisiin. Vanha englantilainen lintukoirarotu on tänä päivänä useimmiten seurakoira, jonka kanssa on hauska harrastaa kaikkea agilitystä tottelevaisuuskoulutukseen.

9. Pyreneittenkoira

suosituimmat koirarodut, pyreneittenkoira

Pyreneittenkoira on karvaturri, joka osaa tarvittaessa toimia itsenäisesti. Piirre on ollut hyödyllinen tälle karja- ja lammaslaumojen suojelijalle, jonka tehtävänä oli alun perin suojella laumoja susilta, karhuilta ja tarvittaessa myös karjavarkailta. Nykyään pyreneittenkoira on kuitenkin myös mainio seurakoira – herkkä ja älykäs 60-kiloinen mötkäle.

8. Berninpaimenkoira

suosituimmat koirarodut, berninpaimenkoira

Berninpaimenkoira on kuin pieni poni. Alun perin se kehitettiin vetokoiraksi vetämään kärryjä markkinoille, ja rodun voimat ovatkin se veroiset.

Vaikka entinen vetokoira onkin tänä päivänä yksi maailman suosituimmista koiraroduista, sen tulevaisuus ei aina ole näyttänyt näin kirkkaalta. Koirien määrä romahti 1800-luvulla modernien kulkuvälineiden yleistyessä. Ahkeralla suojelutyöllä rotu saatiin kuitenkin nostettua jälleen karvaisille jaloilleen 1900-luvulla.

7. Belgianpaimenkoira malinois

belgianpaimenkoira

Lyhytkarvaisen malinoisin lisäksi belgianpaimenkoirasta on kolme muutakin muunnosta: pitkäkarvaiset groenendael ja tervueren ja karkeakarvainen laekenois. Suomessa suosituin on tervueren.

Malinois on ahkera ja älykäs rotu, mikä tekee siitä ihanteellisen poliisi- ja huumekoiran. Se onkin yleinen koirarotu eri maiden armeijoissa – Suomessakin malinoisien osuus kaikista poliisikoirista oli pari vuotta sitten lähes 60 prosenttia.

6. Cane corso

cane corso

Cane corso on vanha italialainen työkoirarotu, josta kirjoitettiin runoja jo 1500-luvulla. Rooman valtakunnan sotakoirista pohjautuva cane corso on tullut pitkän matkan alkuperäisistä työtehtävistään suurriistan metsästäjänä ja teurastajan apurina. Tänä päivänä tämä ulkonäöllään kunnioitusta herättävä koira on oiva kumppani niin agilityn harrastamiseen kuin kaverikoiratoimintaankin.

5. Dobermanni

dobermanni

Dobermanni on suhteellisen uusi koirarotu, joka jalostettiin alun perin mahdollisimman urheaksi vartiokoiraksi. Perinteen mukaan rodun häntä ja korvat on kuulunut typistää, mutta eläinsuojelulain nojalla se kiellettiin Suomessa vuonna 1996.

Suomessa lakimuutoksen vaikutus rodun suosioon oli hurja. Aiemmin Suomessa suositun koirarodun rekisteröintimäärät romahtivat, ja nyt pentuja rekisteröidään maassamme vuosittain enää parisataa.

4. Rottweiler

rottweiler

Etelä-Saksan pikkukaupungin mukaan nimetty Rottweiler on yksi maailman vanhimpia koirarotuja. Roomalaisvallan aikana paimenina ja karjanvartijoina toimineet rodun edustajat ylittivät legioonien mukana Alpit ja risteytyivät Saksassa eläneiden paimenkoirien kanssa. Rottweiler oli syntynyt.

3. Australianpaimenkoira

australianpaimenkoira

Australianpaimenkoira kehitettiin 1800-luvulla työkoiraksi. Karvaturrin alkuperä voi kuitenkin yllättää. Nimestään huolimatta rodulla ei nimittäin ole juurikaan tekemistä Australian kanssa. Australianpaimenkoira kehitettiin Yhdysvaltojen Kaliforniassa, mutta koira paimensi Australiasta tuotuja lampaita.

2. Villakoira

villakoira

Listan kakkoseksi yltää villakoira. Villakoiran kokomuunnoksia on neljä: toyvillakoira, kääpiövillakoira, keskikokoinen villakoira ja isovillakoira. Koostaan riippumatta villakoiran älykkyys on huippuluokkaa. Tutkimusten mukaan se olisi jopa koko maailman toisiksi älykkäin koirarotu heti bordercollien jälkeen.

Suosituimmat koirarodut 2019: 1. Kultainennoutaja

kultainennoutaja

Listan ykkönen ei ehkä yllätä. Hurmaavaluontoinen kultainennoutaja on paitsi googlattu koira, myös yksi maailman suosituimmista koiraroduista. Kultsi on Kennelliiton mukaan myös yksi Suomen suosituimmista koiraroduista. Ykköspaikan Suomessa vie kuitenkin toinen noutajarotu – labradorinnoutaja.

Lähteet: Insider, Kennelliitto, Rotuyhdistykset

Keskustelu

Kommentoi juttua: Suosituimmat koirarodut: Näitä koirarotuja haettiin eniten Googlesta vuonna 2019

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X