lemmikit_6
Lemmikit

Tällaistä on elämä lemmikkipossun kanssa: "Urho käy kanssani töissä"

Urho-possu rakastaa tonkimista. Sille piilotetaan välillä herkkuja maitopurkkeihin, jotta possulla riittää puuhaa ja mietittävää.

Turkulaisella Mari-Kaisa Raittisella, 42, on lemmikki, jota ei tule vastaan joka kadunkulmassa. Mari-Kaisa kertoo, millaista on arki minipossun kanssa.

Minipossu ei olekaan ihan pieni

”Saimme Urhon kolmekiloisena. Nyt kolmevuotiaana minipossumme painaa jo 80 kiloa. Aluksi puimme sen kissan valjaisiin, nyt isopäisen hevosen riimuun.

Työskentelen hevostallilla, jossa Urholla on oma karsina. Se on kanssani töissä joka päivä. Olen poistanut autostani matkustajanpenkin, jotta Urholla on tilaa matkustaa. Se osaa itse nousta autoon, kun työntää vähän pepusta.

Urho-possu on lemmikki

Sanotaan, että minipossut ovat yhtä viisaita kuin kolmevuotiaat lapset. Urhokin on viisas – myös panemaan hanttiin. Possun kanssa ei parane olla kiire, sillä ne eivät toimi pakottamalla. Onneksi ruoka on aika hyvä motivaattori.”

Possu nukkui jopa sängyssä

”Pienenä Urho nukkui minun ja mieheni välissä, kunnes kovat sorkat alkoivat häiritä meitä. Nyt sillä on patja sänkymme vieressä.

Emme juuri jätä Urhoa yksin kotiin, jotta se ei tylsistyessään repisi paikkoja. Onneksi se menee nukkumaan jo seitsemältä, jonka jälkeen voimme lähteä ulos.

Urho on tuonut elämään iloa, naurua ja kärsivällisyyttä. Olen oppinut, että asiat eivät usein mene niin kuin olen itse suunnitellut. Mutta on se vaan sympaattinen tullessaan tervehtimään: laittaa kärsän varpaisiini ja röhröttää onnellisena.”

Juttu on julkaistu Kotiliedessä 17/16.

Lue lisää: Koiriin hurahtanut Sanni, 36: ”Koiran kanssa on pakko nauraa” Hetkestä onnen löytävä Päivi, 49: ”Maailmassa ei voi olla liikaa välittämistä” Koirakopla-blogi

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tällaistä on elämä lemmikkipossun kanssa: "Urho käy kanssani töissä"

Sinun täytyy kommentoidaksesi.