Koti Tilaajille

Makuuhuoneessa avaruus luo rauhallisuutta – älä kalusta tilaa tukkoon

Rauhalliset yöunet alkavat levollisesta makuuhuoneesta. Jos mahdollista, tilaan ei kannata tuoda mitään ylimääräistä.

Monen mielestä uusien asuntojen makuuhuoneet suunnitellaan nykyisin pieniksi. Tämä ei välttämättä ole huono asia. Pieneen makuutilaan on mahdotonta tuoda liikaa ylimääräistä tavaraa tai useita toimintoja.

Itse asiassa toimivaan makuuhuoneeseen tarvitaan huonekaluksi vain sänky. Yksinkertainen kalustus edesauttaa rauhoittumista. 

Jotta sänkyyn meneminen, sieltä nouseminen ja sängyn petaaminen käyvät helposti, sängyn ympärille olisi hyvä jättää vähintään 70 cm ja mieluiten 90 cm tilaa. Tämä tarkoittaa, että 160 cm leveä ja 200 cm pitkä parisänky vaatii huoneessa leveystilaa vähintään 300 cm ja pituutta vähintään 270 cm.

Lue myös: Onko makuuhuoneesi valju? Valitse suosikkisi neljästä sisustustyylistä ja loihdi kutsuva makuutila

Parisänky on toimivinta sijoittaa keskelle tilaa, usein pääty vasten seinää, jotta sänkyyn meneminen on helppoa kummaltakin puolelta. Myös petaaminen on tällöin helpointa. Yhden hengen vuode voidaan sijoittaa seinän viereen, jolloin se tarvitsee vähintään 70 cm tilan vain toiselle puolelle sänkyä ja päätyyn.

Yöpöydät ovat usein tarpeelliset iltalukemista tai muita pikkutavaroita varten. Jos tilaa on niukasti, voi makuuhuoneesta tehdä avaramman oloisen seinäkiinnitteisillä yöpöydillä.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.