Punaviinitahra pois

Jos vaatteelle on päässyt läikähtämään punaviiniä, on hyvä toimia nopeasti.

Mitä nopeammin tahra yritetään poistaa, sitä varmemmin se lähtee. Vanhan tahra on ehtinyt jo kiinnittyä syvälle tekstiilikuituihin ja on näin ollen hankalampaa poistaa.

Ripottele tuoreelle tahralle reippaasti suolaa. Suola imee punaviinin itseensä. Anna suolan vaikuttaa jonkin aikaa ja huuhtele tahra kylmällä vedellä. Pese vaate valkaisuaineellisella pyykinpesuaineella korkeimmassa hoito-ohjeen sallimassa lämpötilassa.

Jos tahra on ehtinyt jo kuivua, esikäsittele se tahranpoistoaineella tai nestemäisellä pyykinpesuaineella. Anna vaikuttaa hetki ja pese valkaisuaineellisella pyykinpesuaineella. Voit valkaista tekstiilin, jos hoito-ohjemerkki sallii sen.

Avainsanat

Keskustelu

Isonkin punaviinitahran ( esim. pöytäliinalle kaatuneen lasin) saa parhaiten pois, kun sille kaataa heti päälle valkoviiniä. Sen jälkeen normaali pesu.Neuvo on mummon vanha konsti Pfalzin viininviljelysalueelta Saksasta, sopii myös villavaatteelle ja tepsii varmasti.

Minulla meni punaviiniä oranssille pöytäliinalle ja sain kaiken pois valkoviinillä.
Olen aina tilanteen tullen antanut vinkin eteenpäin.
Kastiketta solmiolla. (solmio oli silkkiä)
Samoin solmiota ei suositella itse pestävän, mutta kuinka kävikään.
Pesin solmion fairy vaahdolla lavuaarissa vain varovasti painelemalla, ja huuhtelin juoksevan veden alla varovasti ja puhdasta tuli. Painelin varovasti käsien välissä veden pois ja varovasti puristelin solmion ilmavaksi. Kun solmio oli kuivunut solmio silityspedille sauma ylöspäin ja höyryraudasta höyryä (pidä rautaa ilmassa) ja tarvittavasta kohdasta paina kädellä se riittää. Solmio on taas käyttökunnossa. Silittää ei missään nimessä saa sauma näkyy oikealle puolelle
Teen näin vaan jos vaihtoehto on solmio roskikseen tai kokeilu

Kommentoi juttua: Punaviinitahra pois

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X