Puutarha Tilaajille

Eija Tommola tietää, miten arat perennat saa selviämään talvesta – näin venytät kasvuvyöhykettä kotipuutarhassasi

Arat perennat voivat olla vaikeuksissa Suomen talvessa. Puutarhuri Eija Tommolan konsteilla saat herkkikset viihtymään pihassasi paremmin.

Eija Tommola on rakentanut miehensä Simon kanssa Tommolan tilalle taimitarhan, joka on todellinen kasvi-ihmisen keidas. Täältä vaativimmatkin perennaharrastajat tekevät uusia löytöjä.

Monet lajeista, kuten eksoottisen näköisinä soihtuina kohoavat akantit tai huikean laventelinsinisenä kukkivat perovskiat eli piiskat, ovat sellaisia, joiden näkee tavallisesti kukoistavan paljon eteläisemmissä oloissa kuin Keski-Suomessa, joka sijaitsee kasvuvyöhykkeellä kolme.

”Innostuin jo nuorena perennoista ja kiertelin kasvitieteellisiä puutarhoja. Pian tajusin, ettei niissä näkemiäni erikoisempia kasveja saanut mistään. Niiden kasvattaminen alkoi kiinnostaa minua”, Eija muistelee.

Leivonmäellä sijaitseva Tommola on Simon kotitila, joka on kirkon­kirjojen mukaan ollut ­toiminnassa vuodesta 1570 lähtien. Kun ­Simo ja Eija aloittivat tilan pidon 1980-luvulla, lypsykarja vaihtui taimi­kasvatukseen ja muuhun viljelyyn. Eija keskittyy perennoihin, Simo huolehtii hedelmätarhasta, jossa kasvaa ­luumuja ja makeakirsikoita.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.