Boheemi kukkakimppu on värien ilotulitusta! Näin kokoat kesäkukista rennon ja näyttävän koristeen, jota ei voi olla ihastelematta

Boheemi kukkakimppu syntyy nopeasti, kun yhdistät ronskisti pihan antimia. Kukkatyöt ovat parasta puuhaa ystävien kesken.

Juhlapöydän värikäs keskipiste on rento sekoitus erilaisia kesäkukkia. Nappaa mukaan muutama värikäs perenna tuomaan kimppuun kokoa ja näköä. Hyödynnä kukka-asetelmissa myös kauniisti kuivuvat siemenkodat ja boheemi kukkakimppu on valmis tuossa tuokiossa.

Lue myös: Itse kasvatetuista leikkokukista loihdit komeat kimput! Katso 3 erilaista vaihtoehtoa

Boheemi kukkakimppu

Tarvikkeet:

  • kukkia, oksia, heiniä
  • kanaverkkoa
  • teippiä
  • astia

Tee kukkakimppu näin:

  1. Tee kanaverkosta pallo kukka-astian pohjalle ja kiinnitä se teipillä. Verkko tukee kukkia, ja näin asetelmassa voi käyttää suurisuisempaakin astiaa. Verkko saa tulla astiasta hieman ulos.
  2. Asettele kukat maljakkoon haluamaasi tyyliin. Ryöpsähtelevä muoto syntyy eripituisista kukista, joista pisimmät saavat kurkotella rennosti korkeuksiin.
  3. Pitkitä kukkien kestoa maljakossa vaihtamalla vettä. Likainen vesi tukkii kasvin imupinnan, ja sen vedensaanti heikkenee.
boheemi kukkakimppu

Boheemi kukkakimppu on koottu erivärisistä luonnonkukista sekä perennoista. Kimpussa on tsinniaa, olkikukkaa, purppura­heisiangervoa, koristeporkkanaa, salkoruusua, keijunkukkaa sekä kuivunutta hevonhierakkaa.

Asiantuntija ja toteutus floristimestari Saija Sitolahti, ­Järvenpään Kukkatalo. Instagram: @jkukkatalo

Juttu on julkaistu Kotilieden Ihana kesä -lehdessä 2022.

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Boheemi kukkakimppu on värien ilotulitusta! Näin kokoat kesäkukista rennon ja näyttävän koristeen, jota ei voi olla ihastelematta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X