Puutarha Tilaajille

Cherin kerroksellinen potager Lopella on kuin maalaus, joka vaihtuu kasvukauden mukaan – puutarhassa riittää syötävää ja silmänruokaa

Cheri Tamminen kerrostaa kasvimaalleen lumoavia näkymiä kasvisten, yrttien ja kukkarunsauden villeillä sekoituksilla.

Kukat ja kasvikset vaihtelevat vuoron perään päärooleissa Cheri Tammisen kasvimaalla Lopella. Heinäkuun lopulla se näyttää nopealla vilkaisulla lumoa­van kauniilta kukkatarhalta, jonka seasta erottuu jokunen vihannes, mutta jo muutaman viikon kuluttua tilanne kääntyy toiseksi, kun kohopenkit alkavat pullistella kesäkurpitsoista ja muusta muhkeasta sadosta.

”Halusin heti alkaa viljellä syötävää, kun muutin Helsingistä tänne maalle. Perunaa, porkkanaa, punajuurikkaita, sipuleita ja yrttejä nyt ainakin pitää olla omasta takaa. Koska rakastan myös kukkia, kylvin sekaan kehäkukkia, krasseja ja tuoksuherneitä. Tykkään maalata kasveilla kauniita näkymiä. Jotkut sanovat tätä potageriksi, mutta minulle tulevat mieleen venäläismummujen datsapuutarhat, joissa mökkien ympärillä kasvaa villisti sekaisin ihan kaikkea.”

Cheri Tamminen puutarhassaan
Cheri nauttii kasvukaudella omasta ­sadosta päivittäin. Etualalla kasvaa maukasta parsa­salaattia ja pinaattia.

Lue myös: Karinin puutarhassa tärkeintä on rentous – katso kuvat idyllisestä maalaispuutarhasta!

Potager-puutarha
Potagerin taukotilana toimii puutarha­tuoli. Cheri nauttii ympäröivistä tuoksuista sekä pör­riäisten surinasta.

Haluatko lukea tilaajille tarkoitettuja artikkeleita?

Yhdellä tilauksella saat käyttöösi Kotiliesi digi -palvelun ja ainutlaatuisia sisältöjä neljästä inspiroivasta aikakauslehtibrändistä: Kotiliesi, Deko, Maalla ja Kotiliesi Käsityö. Hintaan sisältyy myös Kotilieden näköislehti.

Jos olet jo tilaaja, .

Tiesithän, että Kotilieden jatkuva tilaus sisältää myös Kotiliesi digi -palvelun lukuoikeuden.