Inspiraatiota kotipuutarhureille: 9 kaunista puutarhaa, uusin hyötytieto ja parhaat vinkit – tutustu Kotilieden upeaan Puutarha-lehteen!

Kotilieden erikoisnumero Puutarha tarjoaa inspiraatiota kauneutta kaipaaville puutarhureille. Myös heille, jotka haluavat nauttia puutarhan lumosta, mutta eivät viitsi raataa niska limassa. Tutustu inspiroivaan lehteen!

1. Yhdeksän upeaa ja erilaista puutarhaa

Kotilieden Puutarha-lehti tarjoaa inspiraatiota moneen makuun.

Kaunis hyötytarha potager. Entä jos tekisit kasvimaastasi myös esteettisen elämyksen? Ranskalaisessa klassisessa potagerissa hyötytarhassa viljellään vihannesten lisäksi myös yrttejä ja kukkia.

Lumoava metsäpuutarha. Mustikanvarpujen ja valkovuokkojen täyttävä tontti on ihanan huoleton. Tässä puutarhassa metsän ja tontin raja limiytyy luontevasti.

Kivillä viimeistelty piha. Vanhan puutalon pihapiiri sai huolitellun ilmeen, kun pihakäytävät kivettiin kauniilla mukulakivillä.

Puutarha laatikoissa. Hyvästi rikkaruohot, tervetuloa viljelylaatikot!

Avuksi pihasuunnittelija. Kun Margit ja Jari totesivat, etteivät omat taidot puutarhan kanssa riitä, he pyysivät apua ammattilaiselta.

Huippukokki Henri Alénin, Kotilieden bloggaajan, puutarhuri Paula Ritanen-Närhin ja puutarhatoimittaja Johanna Vireahon puutarhat. Henri nauttii ruoan viljelustä, Paulalle puutarha on ikuinen prosessi. Johanna taas luon tiloja ruukkukasveilla.

Puutarhat kaupungissa. Kun lähtee kaupunkilomalle, ei ehkä tule ensimmäisenä mieleen tutustua sen puutarhoihin. Helsingin puutarhat ovat paitsi kauniita myös kiinnostavia historiansa puolesta.

Kotilieden puutarhanumero vuonna 2019

Kotilieden puutarhanumero ilmestyy 21.3. Se on myynnissä kaksi kuukautta.

2. Matokakka, vesiviljely ja muut puutarhatrendit

Mistä puutarhapiireissä kohistaan nyt? Yksi monia kiinnostava asia on vanha kasvatustekniikka hyrdoviljely eli vesiviljely. Siinä mullan sijasta kasvien kasvualustana käytetään ravinteikasta ja hapokasta vettä. Kotipuutarhuri onnistuu varmimmin lehtivihannesten ja yrttien vesiviljelyssä.

Myös uudet tomaattilajikkeet ovat nyt kuuma kiinnostuksen kohde. Kyselyn mukaan joka toinen suomalainen nainen haaveilee tomaattien kasvattamisesta.

Kotilieden puutarhalehdessä kerrotaan kesän 2019 puutarhatrendit. Tomaatinviljely on yksi niistä.

Tomaatinviljely on nyt todella trendikästä. Tigerette Cherry on yksi uutuuslajike. Se on ruukkuun sopiva luomupensastomaatti.

Eikä unohdeta matokakkaa! Se tarkoittaa kastematojen valmistamaa vermikompostia, jota suositellaan sekoitettavaksi huonokuntoiseen maahan

Luonnollisuus ja luonnonmukaisuus ylipäätään kiinnostavat. Se näkyy paitsi luonnonmukaisten lannoitteiden suosiossa myös epätäydellisten, villien puutarhohen ihannoinnissa.

Entä kukkien värit? Niissä käy nyt mikä tahansa kainostelevasta puuterista voimakkaisiin väreihin.

3. Aavikkopuutarha parvekkeelle

Kyllästyttävätkö perinteiset parvekekasvit? Korvaa se Saharan tunnelmalla. Kovakaan paahde ei haittaa ruukkuihin istutettuja mehikasveja, kaktuksia ja rentoja heiniä.

Kotilieden puutarhalehdessä kerrotaan, miten luot trendikkään aavikkopuutarhan parvekkeelle.

Luo aurinkoiselle parvekkeelle trendikäs aavikkopuutarha.

Kun käytät vielä katetta, kosteus pysyy ruukussa hyvin, eivätkä kukat näänny edes pienen kesälomareissun aikana.

Kotiliesi Puutarha -lehti kaupoissa ja tilaajilla 21.3.2019. Tilaa lehti nyt tarjoushinnalla tai hanki digilehden lukuoikeus täältä!

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Inspiraatiota kotipuutarhureille: 9 kaunista puutarhaa, uusin hyötytieto ja parhaat vinkit – tutustu Kotilieden upeaan Puutarha-lehteen!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X