Puutarha

Tässä on kaikkien aikojen kaunein kesäkukka! 2 500 suomalaista äänesti suloisten kukkien joukosta omaa suosikkiaan

Kotilieden lukijat äänestivät kauneimman kukan monen hurmaavan vaihtoehdon joukosta. Kaunein kesäkukka -voittaja on monelle tuttu sininen kaunotar.

Kesällä puutarha puhkeaa täyteen loistoonsa ja pääsemme jälleen ihastelemaan erilaisia kukkalajeja. Puutarhassa kaikista loistokkaimmin kukkivat usein kesäkukat. Kesäkukka on kasvi, joka kukkii pääsääntöisesti vain yhtenä kesänä.

Kysyimme Kotilieden lukijoilta, mikä on heidän mielestään kaikista kaunein kesäkukka. Äänestyksessä oli mukana 20 upeaa kukkaa. Kukat äänestykseen valittiin lukijoiden Facebookissa ehdottamien suosikkien pohjalta. Ehdotuksia tuli reilusti yli tuhat kappaletta.

Äänestyksen kaksi kukkalajia saivat kaikista mojovimman äänipotin. Selvä suosikki on monelle tuttu lemmikki, joka keräsi peräti 20 prosenttia yli 2 600 annetusta äänestä. Lähes yhtä suosittu oli daalia, joka on noussut viime vuosina trendikkääksi kesäkukaksi. Kolmannelle sijalle kiri nippa nappa orvokki.

Lue myös: Nyt se on selvitetty! Tämä naisen nimi on suomalaisten mielestä kaikkein kaunein

Lemmikki on lukijoiden mielestä kaikista kaunein kesäkukka.
Lemmikki on lukijoiden mielestä kaikista kaunein kesäkukka. © Pekka Holmström

Kaunein kesäkukka -äänestyksen voittaja on lemmikki

Moni tuntee sinisenä loistavan tähtimäisen kukan, lemmikin. Suomessa kasvaa luonnonvaraisesti yhdeksää eri lemmikkilajia. Lemmikkiä voi kuitenkin myös kylvää siemenestä kesäkukkana.

Lemmikki on ruotsiksi Förgätmigej, suomeksi käännettynä älä unohda minua. Elias Lönnrot on antanut kasvisuvulle suomenkielisen nimen lemmikki. Kukkaa on myös kutsuttu lemmenkukaksi, ikävänkukaksi ja sormuskukaksi.

Lemmikin voi nähdä kukkivan sinisenä, vaaleanpunaisena tai valkoisena. Se viihtyy kostealla kasvualustalla. Luonnossa lemmikki kasvaakin usein kosteilla niityillä, soilla ja ojissa.

Lue myös: Yhdistele useita lajeja, huomioi olosuhteet ja muista keskuskasvi – näin kokoat näyttävät ja kestävät kesäkukka-asetelmat

Lähde: Suomen Luonto

Kommentoi

Kommentoi juttua: Tässä on kaikkien aikojen kaunein kesäkukka! 2 500 suomalaista äänesti suloisten kukkien joukosta omaa suosikkiaan

Sinun täytyy kommentoidaksesi.